Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ηλεκτρισμένο το κλίμα στο Λευκό Οίκο μετά την αποκάλυψη Τραμπ

18.05.2017 | 13:29
Ηλεκτρισμένο το κλίμα στο Λευκό Οίκο μετά την αποκάλυψη Τραμπ απόρρητων πληγροφοριών στο Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών. H παραδοχή του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλτ Τραμπ η οποία επακολούθησε ότι δηλαδή αποκάλυψε άκρως απόρρητες πληροφορίες για το Ισλαμικό Κράτος στον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ δημιούργησε έντονες αντιδράσεις με τη Washington Post να ζητά να γίνει άμεση πρόταση μομφής κατά του Προέδρου τον οποίο τον χαρακτηρίζει ‘’Επικίνδυνα Ακίνδυνο’’.

Ο Τραμπ, ο οποίος , τόνισε σε δύο tweets ότι όντως αποκάλυψε τις απόρρητες πληροφορίες στον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, λέγοντας πως είχε δικαίωμα να το κάνει ως Πρόεδρος των ΗΠΑ δημιούργησε τρομερή αναστάτωση στο Λευκό Οίκο γράφει το Politico.com. Συγκεκριμένα, δήλωσε: Ως Πρόεδρος ήθελα να μοιραστώ με τη Ρωσία (σε μια ανοιχτά προγραμματισμένη συνάντηση στον Λευκό Οίκο), το οποίο έχω το απόλυτο δικαίωμα να κάνω, γεγονότα που αφορούν την τρομοκρατία και την ασφάλεια των πτήσεων. Για ανθρωπιστικούς λόγους, συν του ότι ήθελα η Ρωσία να εντείνει σημαντικά τον αγώνα της κατά του ISIS και την τρομοκρατία» έγραψε ο Τραμπ. Περισσότερα ΕΔΩ. O γερουριαστής John McCain, σε ένα δείπνο για το Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο είπε: “Πιστεύω ότι μοιάζει με το Watergate σε μέγεθος και έκταση” γράφει το politico.com.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο διορισμός ενός ειδικού ανακριτή που θα διερευνήσει εάν υπήρξε παρέμβαση της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές το 2016 θα αποδείξει ότι δεν υπήρξε καμία αθέμιτη συμπαιγνία μεταξύ της προεκλογικής του ομάδας και μιας ξένης δύναμης,γράφει το mignatiou.com.

“Όπως έχω δηλώσει πολλές φορές, μια διεξοδική έρευνα θα επιβεβαιώσει αυτό που ήδη ξέρουμε – ότι δεν υπάρχει καμία αθέμιτη συνεργασία μεταξύ της καμπάνιας μου και οποιασδήποτε ξένης δύναμης”, είπε σε δήλωσή του από τον Λευκό Οίκο.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ