Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΓΕΕΘΑ

Ημέρα ANZAC: O ΑΓΕΕΘΑ απέτισε φόρο τιμής εις μνήμην των πεσόντων - ΦΩΤΟ

25.04.2018 | 21:47
Ρίγη συγκίνησης τη στιγμή κατάθεσης στεφάνου του ΑΓΕΕΘΑ εις μνήμην των πεσόντων της Ημέρας ANZAC, μια μέρα που είναι αποφράδα για την Αυστραλία, αλλά και ημερομηνία - σταθμός για τη σφυρηλάτηση της εθνικής της ενότητας.  Ο ΑΓΕΕΘΑ απέτισε φόρο τιμής στους πεσόντες εκπροσωπώντας τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Η καθιερωμένη ετήσια επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμη των πεσόντων του σώματος των Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (Australian and New Zealand Army Corps – ANZAC) πραγματοποιήθηκε στο κοινοπολιτειακό στρατιωτικό νεκροταφείο στον Άλιμο.

Σημειώνεται ότι στις 25 Απριλίου του 1915, 15.000 άπειροι Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί στρατιώτες, κατόπιν διαταγής των Άγγλων αξιωματικών τους, αποβιβάστηκαν στις ακτές της Καλλίπολης στα Δαρδανέλια, κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Στόχος τους να καταλάβουν τα Στενά και να επιτρέψουν στους Ρώσους συμμάχους τους στην «Αντάντ» να περάσουν με τα πλοία τους τον Ελλήσποντο και να ανοιχτούν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Οι στόχοι τους δεν ευοδώθηκαν. Περισσότερα σχετικά ΕΔΩ.
 


 


 


 


 


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ