Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΝΙΟΧΟΣ 2017 - Καμμένος: Άξονας σταθερότητας η Ελλάδα - Περήφανος για τις ΕΔ και την ΠΑ - ΦΩΤΟ

29.03.2017 | 14:15
''Δημιουργείται, πλέον, με επίκεντρο την Ελλάδα, μια μεγάλη συμμαχία ενός άξονα σταθερότητας, που επεκτείνεται νότια από την Ελλάδα προς την Κύπρο'' τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα αναφερόμενος στην πολυθνική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2017, διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας , στην οποία συμμετέχουν, μαζί με την Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αναφερόμενος στην άσκηση, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι φέτος επεκτάθηκε στον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό και τη χαρακτήρισε ως μία άσκηση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Όπως εξήγησε, «είναι άσκηση ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος και από στρατιωτικής πλευράς, γιατί έχουμε μία κοινή δράση χωρών που δεν συμμετέχουν σε μία κοινή συμμαχία, όπως το ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά χώρες οι οποίες παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στη Μεσόγειο».

Παράλληλα, τόνισε ότι «πρόκειται και για ένα πολύ σημαντικό γεωπολιτικό μήνυμα» και πρόσθεσε: «Δημιουργείται, πλέον, με επίκεντρο την Ελλάδα, μία μεγάλη συμμαχία ενός άξονα σταθερότητας, που επεκτείνεται νότια από την Ελλάδα προς την Κύπρο -που φέτος συμμετείχε μέσω του αρχηγού της αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς- το Ισραήλ, τις χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και παράλληλα προς τα δυτικά, προς την Ιταλία».Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε την ευρύτερη περιοχή πολύ ευαίσθητη και έκανε λόγο για κοινή προσπάθεια απέναντι στην τρομοκρατία. «Αυτό αφορά την πολύ ευαίσθητη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Μία περιοχή, όπου έχουμε εξελίξεις και στη Συρία, αλλά και στη Λιβύη, έχουμε ανακατατάξεις πολιτικές και παράλληλα μία κοινή προσπάθεια απέναντι στην τρομοκρατία, η οποία διαδίδεται με ταχείς ρυθμούς, αλλά και στη χρηματοδότησή της, η οποία στηρίζεται στην παράνομη διακίνηση πετρελαίου, όπλων, ναρκωτικών και ανθρώπων», επισήμανε.

«Θεωρώ ότι η άσκηση αυτή δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε κοντά και να συνεκπαιδευτούν Πολεμικές Αεροπορίες διαφορετικών αντιλήψεων», υπογράμμισε.«Είμαι πολύ περήφανος για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την Πολεμική μας Αεροπορία και σήμερα βραβεύσαμε και δύο αξιωματικούς μας, οι οποίοι ήρθαν πρώτοι και δεν αξιολογήθηκαν από τις ηγεσίες, αλλά από τους συναδέλφους τους, ως οι καλύτεροι μαχητές και ατομικά και ως σχηματισμοί», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει αυτές τις προσπάθειες και αυτές τις πρωτοβουλίες» και έκανε λόγο για «περήφανη εξωτερική πολιτική, η οποία, πλέον, εκτείνεται προς τα νότια, τις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής, αλλά και βόρεια, προς τα Βαλκάνια». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ