Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΗΝΙΟΧΟΣ 2017: Τι λέει η USAFE για την άσκηση - ΦΩΤΟ

29.03.2017 | 12:08
Σήμερα είναι τρίτη μέρα που διεξάγεται η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2017 στην Αεροπορική βάσης της Ανδραβίδας.

Αυτή η άσκηση μας δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με τις χώρες -συμμάχους του ΝΑΤΟ, όπως την Ιταλία, το Ισραήλ την Ελλάδα, δήλωσε ο λοχαγός Paul Deveaux.''Η εμπειρία της άσκησης αυτής μας δίνει την αίσθηση ανάπτυξης'', δήλωσε ο λοχίας Jordan Anthony. ‘’Μας δίνει την ευκαιρία να βελτιώσουμε την ευελιξία μας σε πράγματα που αφορά το αντικείμενο μας σχετικά τα οποία ίσως να μην είχαμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε σε ένα περιβάλλον το οποίο δεν έχουμε συνηθίσει.

Ακόμα, η πολυεθνική άσκηση ενισχύει τις διαλειτουργική συνεργασία και τις δυνατότητες μεταξύ των συμμάχων στην επίτευξη των κοινών επιχειρήσεων αεράμυνας. Με αυτόν τον τρόπο διατηρείται η κοινή ετοιμότητα και διασφαλίζεται η σταθερότητα των περιφερειακών συμμάχων μας.

Σημειώνεται  ότι τo 2017  πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που διεξάγεται η άσκηση.

Η USAFE (United States Air Forces in Europe), χθες έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες των 12 αμερικανικών F-16C που συμμετέχουν στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2017 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Περισσότερα ΕΔΩ. 

Τα F-16C Fighting Falcons της 482nd Fighter Wing, και 220 άτομα προσωπικό λαμβάνουν μέρος στην άσκηση που φιλοξενείται στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας από σήμερα μέχρι και της 6 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι η άσκηση Ηνίοχος πρόκειται για Πολυεθνική Αεροπορική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2017», η οποία προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς.Στην άσκηση, εκτός της Ελλάδας, συμμετέχουν αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ιταλίας, καθώς και παρατηρητές από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς.Με πληροφορίες από usafe.af.mil


Διαβάστε επίσης: To ιστορικό της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ