Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χότζες: Το “Brexit” θ' αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία

15.03.2016 | 13:13
 Το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ που είναι γνωστό ως “Brexit” θα προκαλέσει τάσεις διάλυσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, ενώ θ' αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ σε σχέση με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο διοικητής των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ευρώπη σε συνέντευξή του στο BBC.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει ανακοινώσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την 23η Ιουνίου με το ερώτημα της παραμονής ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι έχουν διχαστεί μεταξύ των δύο επιλογών, ενώ μεγάλο ποσοστό των Βρετανών ψηφοφόρων παραμένει αναποφάσιστο. “Οτιδήποτε επηρεάζει την αποτελεσματικότητα της συμμαχίας μας απασχολεί. Έτσι, στην περίπτωση που προκληθούν τάσεις διάλυσης στην ΕΕ, αυτές θα επιφέρουν παρόμοια φαινόμενα και στο ΝΑΤΟ”, δήλωσε ο αντιστράτηγος Μπεν Χότζες στο BBC.

Ο Χότζες που έχει διατελέσει Διοικητής Στρατηγειου Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM) στη Σμύρνη από το 2012 έως το 2014 δήλωσε ότι η ψήφος είναι ζήτημα των Βρετανών πολιτών, ενώ εκδήλωσε τον προβληματισμό του για πιθανές επιπτώσεις διάλυσης και στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο. “Ότι συμβαίνει εδώ έχει άμεσο στρατηγικό ενδιαφέρον για μας”, δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι αναγκαίο να επιδείξουν αλληλεγγύη έναντι της ρωσικής επιθετικότητας. Η Ρωσία έχει καταστήσει “όπλο” την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση οδηγώντας δεκάδες-χιλιάδες ανθρώπους προς την Ευρώπη, τόνιισε ο Χότζες στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να επισκεφτεί το Λονδίνο τον Απρίλιο, προκειμένου να παροτρύνει τους Βρετανούς ψηφοφόρους να υποστηρίξουν την παραμονή της χώρας τους στην ΕΕ, σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας “The Independent.”

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ