Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Hotspots: Ποια εικόνα παρουσιάζουν σήμερα -ΦΩΤΟ - INFOGRAPHIC

14.02.2016 | 19:43
Επιμέλεια και INFOGRAPHIC: ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ

Πριν από μια εβδομάδα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τόνισε την δέσμευση της κυβέρνησης ότι τα hotposts θα είναι έτοιμα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Ο υπουργός Άμυνας δήλωνε χαρακτηριστικά:

«Αναλάβαμε την τελευταία στιγμή να ολοκληρώσουμε μια υποχρέωση του ελληνικού κράτους. Ξεκαθαρίσαμε ότι αν υπάρχει άλλος χώρος, είμαστε διατεθειμένοι να το μεταφέρουμε, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να διακοπούν τώρα οι εργασίες γιατί πρέπει να είμαστε έτοιμοι στις 15 του μηνός. Έχουμε υποσχεθεί να είναι συντονισμένα τα κέντρα έως τις 15 Φεβρουαρίου και αυτό θα γίνει».

Σήμερα, κάνουμε μια επισκοπήση στην πρόοδο των εργασιών που έχει σημειωθεί, και όλα δείχνουν ότι μάλλον δεν πρόκειται να παραδοθούν αρκετά από τα hotspots, κάτι που ενδεχομένως δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις με την ΕΕ.

ΣΑΜΟΣ:

Όπως μεταδίδει ο συνάδελφος Ιωάννης Νέγρης από το aegaio.blogspot.gr, τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Αυτό αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που μας έστειλε.
ΔΙΑΒΑΤΑ:

Οι εργασίες σταμάτησαν όταν οι κάτοικοι μπήκαν και κατέστρεψαν όσα είχαν γίνει. Ο δείκτης των εργασιών έπεσε στο 5% και παραμένει εκεί, καθώς τα εναλλακτικά σημεία που προτάθηκαν δεν ήταν κατάλληλα και οι κάτοικοι έχουν κάνιε κατάληψη.

Σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα Κυριακή 14 Φεβρουαρίου το Newsit.gr oι κάτοικοι των Διαβατών συγκεντρώθηκαν έξω από εκκλησία της περιοχής και αφού εξέλεξαν νέα επιτροπή Συντονιστικού έκαναν πορεία ως το στρατόπεδο όπου βρήκαν τους άντρες των ΜΑΤ...
Με νέα επιτροπή αγώνα, αφού η προηγούμενη παραιτήθηκε έπειτα από τον χθεσινό προπηλακισμό του δημάρχου , συνεχίζουν τον αγώνα του οι κάτοικοι των Διαβατών. Χωρίς την παρουσία του δημάρχου κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στον φραγμό των ΜΑΤ. Λίγο νωρίτερα, οι κάτοικοι των Διαβατών συγκεντρώθηκαν έξω από εκκλησία της περιοχής και αφού εξέλεξαν νέα επιτροπή Συντονιστικού έκαναν πορεία ως το στρατόπεδο όπου βρήκαν τους άντρες των ΜΑΤ. Οι κάτοικοι των Διαβατών κάνουν έκκληση προς τους δημότες Δέλτα και Ωραιοκαστρου να σταθούν δίπλα τους και να συμμετέχουν και εκείνοι στις κινητοποιήσεις. Οι κάτοικοι αποδοκιμάζουν τους αστυνομικούς λέγοντας τους οτι και αυτοί Έλληνες ειναι και θα έπρεπε να αγωνιστούν μαζι τους...

ΚΩΣ

Οι κάτοικοι προσπάθησαν να μπουν στο σημείο που γίνονται έργα για το hot spot και συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ... Σύμφωνα με όσα έγραψε σήμερα το Newsit.gr  επεισόδια σημειώθηκαν στο νησί της Κω στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στην περιοχή Πυλί για την κατασκευή hot spot. Ομάδα διαμαρτυρόμενων κατοίκων επιχείρησε να εισέλθει στον χώρο όπου κατασκευάζεται το hot spot και δέχθηκε την επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα και χημικά. Στη διαμαρτυρία συμμετέχει αρκετός κόσμος και καταβάλλονται προσπάθειες να μη γενικευτούν τα επεισόδια. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, προηγήθηκαν διαβουλεύσεις με την αστυνομία να επιτρέπει μόνο σε 20 πολίτες να περάσουν προς τον χώρο όπου κατασκευάζεται το hotspot και τους πολίτες να ζητούν να περάσουν όλοι οι διαδηλωτές.

Δείτε το πανόραμα των εργασιών στα Hotspots στο INFOGRAPHIC που δημιούργησε αποκλειστικά το Onalert.gr


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ