Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: 10.000 τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί μέσα σε εννέα μήνες

03.06.2015 | 13:01
Περισσότεροι από 10.000 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί από τότε που ο διεθνής συνασπισμός ξεκίνησε την εκστρατεία του εναντίον της οργάνωσης πριν από εννέα μήνες στο Ιράκ και τη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε η συμμαχία στο Παρίσι, ο ίδιος είπε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος μέχρι σήμερα στον αγώνα κατά του ΙΚ αλλά ότι η οργάνωση παραμένει ανθεκτική και μάχιμη.
"Έχουμε δει πολλές απώλειες στις τάξεις του Daesh (αραβικό ακρωνύμιο του προηγούμενου τίτλου της οργάνωσης, του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε) από την έναρξη αυτής της εκστρατείας, περισσότερες από 10.000", δήλωσε ο Μπλίνκεν στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Χθες Τρίτη, οι δυτικές και αραβικές χώρες που μετέχουν στο συνασπισμό πραγματοποιώντας αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών υποστήριξαν το ιρακινό σχέδιο για ανακατάληψη εδαφών έπειτα από την κατηγορία που διατύπωσε ο ιρακινός πρωθυπουργός ότι η συμμαχία δεν έχει κάνει αρκετά για να βοηθήσει τη Βαγδάτη να απωθήσει τους τζιχαντιστές.

"Στην αρχή αυτής της εκστρατείας είχαμε πει ότι θα χρειαστεί καιρός. Έχουμε καταστρώσει ένα τριετές σχέδιο κι είμαστε μόνο στους εννέα μήνες", είπε ο Μπλίνκεν.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ