Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Αλλάζει το αρχικό πλάνο για την αποστολή στρατού στα σύνορα με το Μεξικό

29.10.2018 | 17:15
Ανησυχίες για ανάπτυξη μεγαλύτερων στρατιωτικών δυνάμεων από την αρχική εκτίμηση, κάνουν λόγο αμερικανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς η κατάσταση στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό επιδεινώνεται.

Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών που θα αναπτυχθούν στα σύνορα με το Μεξικό θα μπορούσε να ανέλθει σε χιλιάδες, ωστόσο δεν υπάρχει προς το παρόν οριστική απόφαση, ανέφερε σήμερα ένας Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, διατυπώνοντας μια πολύ μεγαλύτερη εκτίμηση για το μέγεθος των δυνάμεων σε σχέση με τους 800-1.000 στρατιώτες που είχαν αρχικά προβλεφθεί.

Το Πεντάγωνο απέφυγε να σχολιάσει σχετικά με τον πιθανό αριθμό στρατιωτών, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός της αποστολής που στοχεύει στο να ενισχύσει τη μάχη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά των μεταναστών που ταξιδεύουν πεζή προς τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει τοποθετήσει, όπως ακριβώς στις προεδρικές εκλογές του 2016, το θέμα της μετανάστευσης στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας.

Χιλιάδες μετανάστες από την Ονδούρα συνεχίζουν  το ταξίδι τους  με προορισμό τις ΗΠΑ. Αυτό το «καραβάνι» πρέπει να διασχίσει χιλιάδες χιλιόμετρα για να φθάσει στα σύνορα με τις ΗΠΑ, σε περίπου ένα μήνα. Ως αποτέλεσμα η διοίκηση Τραμπ αποφάσισε να προχωρήσε στην ανάπτυξη Στρατού στα σύνορα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ