Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΗΠΑ: Ανέλαβε δράση, μέσω τηλεφωνικής διπλωματίας ο Τραμπ

03.07.2017 | 08:42
Στην άσκηση τηλεφωνικής διπλωματίας επιδόθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, που είχε συνομιλίες με τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και του Αμπού Ντάμπι εκφράζοντας “τις ανησυχίες του για την συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ του Κατάρ και μερικών αραβικών χωρών.”

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τραμπ επεσήμανε την ανάγκη τερματισμού της οικονομικής υποστήριξης της τρομοκρατίας, αλλά και της αποδόμησης της εξτρεμιστικής ιδεολογίας.

Στην συνέχεια, ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τηλεφωνικής αυτής συνομιλίας βρέθηκε η ενότητα μεταξύ των δύο χωρών για την κλιμάκωση της άσκησης πιέσεων έναντι της Βόρειας Κορέας, προκειμένου ν' αλλάξει “τον επικίνδυνο δρόμο των προκλήσεων” που ακολουθεί. Οι δύο ηγέτες διαβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους για να αντιδράσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση ή επιθετική ενέργεια από την πλευρά της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος Τραμπ επικοινώνησε με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, συζητώντας “τον αυξανόμενο κίνδυνο από το πυραυλικό και το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας,” ενώ οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους, “στην αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.”

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ