Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΗΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση του αριθμού των στρατιωτών στο Αφγανιστάν

22.08.2017 | 08:32
Ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν στρατηγός Τζον Νίκολσον δήλωσε χθες Δευτέρα ότι η μελλοντική παρουσία των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν θα βασίζεται στις "συνθήκες και όχι σε αυθαίρετα χρονοδιαγράμματα".

"Αυτή η νέα στρατηγική σημαίνει ότι οι Ταλιμπάν δεν μπορούν να κερδίσουν στο στρατιωτικό πεδίο. Τώρα είναι η ώρα να αποκηρύξουμε τη βία και να συμφιλιωθούμε", ανέφερε ο στρατηγός σε ανακοίνωσή του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άνοιξε χθες τον δρόμο για την αύξηση του αριθμού των αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής για την περιοχή ξεπερνώντας τις αμφιβολίες που είχε για τον μεγαλύτερο σε διάρκεια πόλεμο των ΗΠΑ και με τη δέσμευση να "δώσει μάχη και να κερδίσει". 

Παράλληλα αξίζει να σημειώσουμε ότι, οι Ταλιμπάν δήλωσαν σε ανακοίνωση τους μετά από την απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να στείλει ενισχύσεις στη χώρα, ότι το Αφγανιστάν κινδυνεύει να γίνει ένα "νέο κοιμητήριο" για τις ΗΠΑ αν δεν αποσύρουν σύντομα τις στρατιωτικές τους δυνάμεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ