Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Αυξάνουν τις παραδόσεις στρατιωτικού εξοπλισμού στο Ιράκ

07.01.2014 | 09:22
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εντείνουν τις παραδόσεις στρατιωτικού εξοπλισμού στο Ιράκ προκειμένου να βοηθήσουν τη χώρα να πολεμήσει τους συνδεόμενους με την Αλ Κάιντα μαχητές, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής για να απομονώσουν τις οργανώσεις των ανταρτών.

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL), που συνδέεται με το δίκτυο της Αλ Κάιντα, σφίγγουν τον κλοιό στην επαρχία Άνμπαρ του Ιράκ και την περασμένη εβδομάδα κατέλαβαν θέσεις στη Ραμάντι και μεγάλα τμήματα της Φαλούτζα.

"Εργαζόμαστε στενά με τους Ιρακινούς προκειμένου να αναπτύξουμε μια ολιστική στρατηγική για να απομονώσουμε τις οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και έχουμε δει κάποιες πρώιμες επιτυχίες στη Ραμάντι", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.
"Η κατάσταση αυτή παραμένει ρευστή και είναι πολύ νωρίς να πούμε ή να βγάλουμε συμπεράσματα για αυτή. Αλλά επισπεύδουμε τις εξωτερικές παραδόσεις όπλων", είπε.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να παραδώσουν επιπλέον φορτία πυραύλων Hellfire στο Ιράκ την άνοιξη, είπε ο Κάρνεϊ, καθώς και δέκα ScanEagle (στην φωτογραφία) μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα εναέρια οχήματα επιτήρησης (UAV) τις ερχόμενες εβδομάδες και 48 UAV Raven αργότερα φέτος για να βοηθήσουν το Ιράκ να εντοπίσει ομάδες εξεγερμένων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν επίσης τρία ελικόπτερα Bell IA-407 στο Ιράκ το Δεκέμβριο, ανεβάζοντας σε 30 το συνολικό αριθμό των πωλήσεων και παραδόσεων ελικοπτέρων στη χώρα, είπε ο Κάρνεϊ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ