Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν θα φύγουμε από τη Συρία αν δεν ξέρουμε ότι έχουμε πετύχει τους στόχους μας

15.04.2018 | 17:45
Δεν θα φύγουν εύκολα οι ΗΠΑ από τη Συρία, είπε η Νίκι Χέιλι μια μέρα μετά τις αεροπορικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν μαζί τη Βρετανία και τη Γαλλία. Όπως είπε η ίδια, στην εκπομπή Fox News Sunday.: «Δεν θα φύγουμε από τη Συρία αν δεν ξέρουμε ότι έχουμε πετύχει τους στόχους μας».
Η Ουάσινγκτον έχει 2.000 στρατιώτες στη χώρα και πρόσφατα ο Τραμπ δήλωσε πως θα τους αποσύρει. Ακόμα, η
 αμερικανίδα διπλωμάτης, Νίκι Χέιλι, έστειλε ένα ξεκάθαρο και χαρακτηριστικό μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ να μην είναι τόσο “ανόητος” και προκαλέσει τις ΗΠΑ.στόσο χθες 14.4.2018.

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να ανακοίνωσε την πρόθεση του να αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από τη Συρία, αλλά η Νίκι Χέιλι έκανε δηλώσεις που δείχνουν ότι είναι έτοιμος για όλα. Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να απεμπλακεί από τη Συρία. Θέλει να φύγουν από εκεί οι δυνάμεις των ΗΠΑ. Αλλά αυτό αποδεικνύεται δύσκολο τελικά.

Μια μέρα μετά την ωριαία επίθεση (μαζί με τη Βρετανία και τη Γαλλία) των ΗΠΑ στη Συρία, έρχεται η δήλωση - βόμβα από την Νίκι Χέιλι, πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ. «Δεν θα φύγουμε από τη Συρία αν δεν ξέρουμε ότι έχουμε πετύχει τους στόχους μας».

Οι στόχοι των ΗΠΑ στη Συρία

Πρώτον ότι χημικά όπλα δεν θα χρησιμοποιηθούν με τρόπο που να βάζει σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα. Μάλλον για τους αμάχους δεν νοιάζονται γιατί δεν επηρεάζονται τα συμφέροντα τους. Δεύτερον, να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος και τρίτον μέχρι να μάθουν τις επόμενες κινήσεις του Ιράν.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως το το γεγονός ότι η επίθεση στη Συρία, έγινε λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι έρευνες του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων του ΟΗΕ (OPCW), ο οποίος θα πραγματοποιούσε επιτόπια επιθεώρηση στη Δούμα το Σάββατο, για να διαπιστώσει εάν χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα, σύμφωνα με όσα γράφει το RT.

Με πληροφορίες από το RT
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ