Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΗΠΑ: Διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες γυναικών πεζοναυτών στο Facebook

06.03.2017 | 12:23
Πρώτη δημοσίευση:12:23:29
Tελευταία ενημέρωση:13:30:29

Έρευνα διέταξε το Πεντάγωνο των ΗΠΑ μετά από αποκάλυψη ότι κυκλοφορούν σε κλειστά γκρουπ στο Facebook γυμνές φωτογραφίες γυναικών πεζοναυτών.


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φωτογραφίες απεικονίζουν 12 διαφορετικές γυναίκες από αξιωματικούς έως και νεοσύλλεκτες σε γυμνές φωτογραφίες και άσεμνες πόζες.
Η έρευνα έχει επικεντρωθεί στους άνδρες συναδέλφους τους για να ανακαλυφθεί πως διέρρευσαν οι φωτογραφίες .Εκατοντάδες πεζοναύτες φαίνεται ότι μάλλον πρόκειται να συλληφθούν εξαιτίας του σκανδάλου αναφέρει το Marine Corps Times .

Ο Clark Carpenter,εκπρόσωπος των Πεζοναυτών, επιβεβαίωσε ότι μια έρευνα είναι σε εξέλιξη σχετικά με το ρεπορτάζ του Marine Corps Times.

Ακόμα, το σκάνδαλο δημοσιεύτηκε και στο War Horse και στο site Reveal. Ο συντάκτης, ένας βετεράνος πεζοναύτης και ένας άλλος που έχει παρασημοφορηθεί με ‘’Purple Heart’’ καθώς επίσης και μέλη της οικογένειας του λαμβάνουν απειλητικά μηνύματα  από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε το άρθρο σύμφωνα με την washingtonpost.com. Δεν είναι ακόμα σαφές πόσα άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση και πόσες άλλες φωτογραφίες μπορεί να έχουν αναρτηθεί.

Το άρθρο που δημοσίευσε το War Horse επικεντρώνεται στις φωτογραφίες στο Facebook. Συγκεκριμένα υπάρχουν 30.000 μέλη στο γκρουπ ‘’ Marines United’’ όπου φαίνεται ότι διέρρευσαν οι φωτογραφίες. Τον Ιανουάριο ένας σύνδεσμος σε ένα κοινόχρηστο φάκελο drive που περιείχε φωτογραφίες γυναικών πεζοναυτών σε ποικίλες γυμνές πόζες αναρτήθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του War Horse. Στο φάκελο πέρα από τα ονόματα περιλαμβάνονται και τα ονόματα των πεζοναυτών αλλά και σε ποιες μονάδες υπηρετούν.

Ο φάκελος έχει ήδη διαγραφεί online και το υπεύθυνο γραφείο για τα Ναυτικά εγκλήματα ερευνά το περιστατικό όπως δήλωσε ο Ναύαρχος Ryan Alvis ανέφερε ο εκπρόσωπος των πεζοναυτών.
Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν έναν πρώην πεζοναύτη να κρύβεται πίσω από το σκάνδαλο, σύμφωνα με ανώνυμη δήλωση υψηλόβαθμου πεζοναύτη.

Οι φωτογραφίες της Lance Cpl. Marisa Woytek πάρθηκαν από το λογαριασμό της στο Instagram και αναρτήθηκαν στο γκρουπ Marines United πολλές φορές το τελευταίο εξάμηνο τους τελευταίους έξι μήνες χωρίς η ίδια έχει δώσει την άδεια.

‘’Ακόμα και να μπορούσα, δεν πρόκεται να ξανακατατακτώ’’ είπε η Woytek. ‘’Η σεξουαλική παρενόχληση που μου έγινε online κατέστρεψε όλη την εμπειρία μου στους πεζοναύτες για μένα.’’

Τι δήλωσε το Κογκρέσο

Υψηλόβαθμα μέλη του Κογκρέσου καταδίκασαν την ηλεκτρονική διανομή άσεμνων φωτογραφιών γυναικών που υπηρετούν στο σώμα των Πεζοναυτών, μέσω της δημοσίευσής τους σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ζητούν από το στρατιωτικό σώμα να διεξαγάγει πλήρη έρευνα για το ζήτημα αυτό.

Ο πρόεδρος της Αμυντικής Επιτροπής στη Βουλή των Αντιπροσώπων Ρεπουμπλικάνος Μακ Θόρνμπερι από το Τέξας, αλλά και ο Δημοκρατικός Άνταμ Σμιθ που επίσης συμμετέχει στην επιτροπή, ζήτησαν ξεχωριστά τη διεξαγωγή έρευνας για το ζήτημα που έχει προκύψει.

“Η ανάρμοστη συμπεριφορά αυτού του είδους είναι συνολικά απαράδεκτη. Αναμένω από το Σώμα των Πεζοναυτών να διερευνήσει την υπόθεση αυτή στο σύνολό της με τις απαραίτητες συνέπειες γι' αυτούς που είχαν συμμετοχή,” ανέφερε χαρακτηριστικά ανακοίνωση του Θόρνμπερι.

Ο Σμιθ έκανε λόγο για την ανάγκη προστασίας των θυμάτων τονίζοντας ότι: “Η συμπεριφορά αυτή, από τους Πεζοναύτες, αλλά και πρώην Πεζοναύτες είναι υποτιμητική, επικίνδυνη, αλλά και συνολικά απαράδεκτη.”

Ωστόσο, η αρμόδια δικαστική υπηρεσία ερευνών του Σώματος των Πεζοναυτών δε στάθηκε δυνατό να σχολιάσει άμεσα τις εξελίξεις, ενώ οι φωτογραφίες δεν είναι πλέον δημοσιεύσιμες.

Σύμφωνα με την ετήσια αναφορά που δημοσιοποίησε το αμερικανικό Πεντάγωνο τον Μάιο του 2016, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έλαβαν περίπου 6.000 αναφορές σεξουαλικής παρενόχλησης το 2015. Ο αριθμός αυτός των αναφορών είναι ίδιος με τον αριθμό των αναφορών σεξουαλικής παρενόχλησης που καταχωρήθηκαν το 2014, ενώ πολλά περιστατικά δεν καταγγέλλονται επίσημα.

Με πληροφορίες από usatoday.com, washingtonpost.com, ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ