Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Επαφή με Ισημερινό για το άσυλο Σνόουντεν

26.06.2013 | 09:35
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήλθαν σε επαφή με την κυβέρνηση του Ισημερινού για το θέμα της αίτησης ασύλου που κατατέθηκε από τον Εντουαρντ Σνόουντεν , ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ρικάρντο Πατίνιο.

"Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση του Ισημερινού, στο υπουργείο των Εξωτερικών στο Κίτο, σχετικά με τον κ. Σνόουντεν. Καθώς προς το παρόν πρόκειται για προφορικό μήνυμα, ζήτησα να μάς το στείλουν γραπτώς, ώστε να το λάβουμε υπ΄όψιν μας κατά την εξέταση της αίτησης ασύλου του κ. Σνόουντεν", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Αμερικανική διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε την επαφή. "Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι έχουμε επικοινωνία με την κυβέρνηση του Ισημερινού, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτε σχετικό με το περιεχόμενο των συνομιλιών, που είναι διπλωματικού χαρακτήρα", είπε.

Χθες , ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Πάτρικ Βεντρέλ δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε επαφή με τον Ισημερινό και ορισμένες άλλες χώρες που αποτελούν πιθανούς προορισμούς του Εντουαρντ Σνόουντεν.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, ο οποίος έχει εκφράσει την υποστήριξή του προς τον αγώνα του Εντουαρντ Σνόουντεν και οι σχέσεις του με την Ουάσινγκτον είναι τεταμένες εξαιτίας της υπόθεσης του Τζούλιαν Ασάνζ του WikiLeaks, δήλωσε ότι εξετάζει με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα την αίτηση ασύλου του Εντουαρντ Σνόουντεν που εξακολουθεί να βρίσκεται στη ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου της Μόσχας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πούτιν: "Απροσδόκητη η άφιξη Σνόουντεν στη Μόσχα"

Κανένα ίχνος του Σνόουντεν στην Κούβα

Ομπάμα: "Θα συλλάβουμε τον Σνόουντεν"

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ