Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Έρχεται το μαχητικό 6ης Γενιάς - ΒΙΝΤΕΟ

29.01.2015 | 13:19
Το εξοπλιστικό πρόγραμμα του 2016, των ΗΠΑ, αναμένεται να ανακοινωθεί στις 2 Φεβρουαρίου, και σύμφωνα με αναλυτές θα ανατρέπει το κλίμα των περικοπών που υπήρχε στις αμερικανικές αμυντικές δαπάνες τα τελευταία 5 χρόνια.

Στο νέο πρόγραμμα προβλέπονται αυξημένες δαπάνες για την ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων, ειδικά σε τομείς που θεωρούνται κορυφαίας προτεραιότητας, όπως είπε ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Μπομπ Γουόρκ.



(Το σχέδιο της Boeing για το μαχητικό 6ης γενιάς)

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε σε αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας πως έχει ήδη εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για το υπό εξέλιξη μαχητικό 6ης γενιάς. “Θα είναι ένα πρόγραμμα που αρχικά θα αναλάβει η DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), αλλά θα συμμετάσχει και το Ναυτικό και η Αεροπορία. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη πρωτοτύπων για το αεροσκάφος αεροπορικής κυριαρχίας νέες γενιάς, το Χ-Plane”, είπε.

Η DARPA ήδη έχει παράγει ήδη μια σειρά μελετών για τις τεχνολογίες μαχητικό 6ης γενιάς, το οποίο αναμένεται να πετάξει το 2030. Πέραν όμως των επισήμων μελετών αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες έχουν ξεκινήσει,με δική τους πρωτοβουλία, την ανάπτυξη σχεδίων και πρωτοτύπων για το μαχητικό 6ης γενιάς.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς το μαχητικό 6ης γενιάς θα είναι αεροσκάφος αεροπορικής κυριαρχίας και το Ναυτικό και η Αεροπορία θα αποκτήσουν τις δικές τους εκδόσεις, όπως συμβαίνει και με το F-35.

Επίσης ένα μέρος του κόστους ανάπτυξης θα αναλάβουν οι συμμαχικές αεροπορικές δυνάμεις που θα εφοδιαστούν επίσης με το νέο μαχητικό, επίσης όπως συνέβη με το F-35. Τα αμερικανικά σχέδια προβλέπουν για το νέο μαχητικό προηγμένη τεχνολογία στελθ, νέας τεχνολογίας κινητήρες.

Πέραν του νέου μαχητικού οι Αμερικανοί πρόκειται να αναπτύξουν και μη επανδρωμένα, υποβρύχια, οχήματα, όπλα λέιζερ υψηλής ενέργειας, νέα πυροβόλα, ναυτικές νάρκες και όπλα κρούσης υψηλής ταχύτητας.

Πηγή: Defense News
Απόδοση-Επιμέλεια: On Alert

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ