Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Η ειρηνευτική πρόταση της Ρωσίας ειναι σχέδιο κατοχής!

22.01.2015 | 09:04
Η νέα ειρηνευτική πρόταση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την Ουκρανία δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα σχέδιο στρατιωτικής κατοχής με στόχο την διατήρηση των εδαφών που έχουν καταλάβει οι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Μόσχα, έκρινε σήμερα η Σαμάνθα Πάουερ, η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

«Το σχέδιο επιδιώκει να νομιμοποιήσει την κατάκτηση εδαφών από τους αυτονομιστές και τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία τον Σεπτέμβριο» δήλωσε η Σαμάνθα Πάουερ ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Ας αφαιρέσουμε το πέπλο από το ειρηνευτικό σχέδιο του Πούτιν και ας το αποκαλέσουμε αυτό που είναι: ένα σχέδιο ρωσικής κατοχής», είπε η Πάουερ κατά τη διάρκεια μιας ειδικής συνεδρίασης του 15μελους Συμβουλίου Ασφαλείας για την κρίση στην Ουκρανία.

Επιπλέον αξίζει να σημειώσουμε οτι πρόοδος σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας σχετικά με την κρίση στα ανατολικά ουκρανικά εδάφη, ενώ επετεύχθη συμφωνία για την οριοθέτηση ζωνών ασφαλείας μεταξύ των φιλορώσων ανταρτών και των δυνάμεων του Κιέβου, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Οι υπουργοί των 4 χωρών σημείωσαν «αισθητή πρόοδο» κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, δήλωσε ο Σταϊνμάγερ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επετεύχθη συμφωνία βάσει της οποίας προσδιορίστηκε μια διαχωριστική γραμμή από όπου θα πρέπει να αποσυρθεί το βαρύ πυροβολικό.

( Η Φωτογραφια ειναι του Reuters απο μάχες που συνεχίζουν στην περιοχή του Ντονετσκ μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των ρωσόφιλων αυτονομιστων. Στη φωτογραφία Ουκρανός στρατιώτης. )
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ