Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Η Ρωσία συνεχίζει να υποστηρίζει τον Άσαντ

15.09.2015 | 09:29
Η Ρωσία εμφανίζεται να συνεχίζει να υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ με επιπλέον μέσα, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, χθες.

Νωρίτερα, δύο μη κατονομαζόμενοι αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως η Ρωσία έχει παρατάξει επτά άρματα μάχης σε ένα συριακό αεροδρόμιο, στο πλαίσιο ενεργειών προετοιμασίας. Ένας από τους αμερικανούς αξιωματούχος ανέφερε πως 7 ρωσικά άρματα μάχης T-90 εντοπίστηκαν σε ένα αεροδρόμιο κοντά στην Λαττάκεια, προπύργιο των δυνάμεων του Άσαντ.

Σε ερώτηση για την στρατιωτική ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Φαίνεται σίγουρα σαν να…συνεχίζουν να υποστηρίζουν – και ίσως ακόμα και με επιπλέον μέσα – το καθεστώς Άσαντ».
Πρόσθεσε πως οι δραστηριότητες της Ρωσίας στην Συρία δεν έχουν επηρεάσει έως τώρα τις προσπάθειες της συμμαχίας που ηγούνται οι ΗΠΑ στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
«Ενώ θα καλωσορίζαμε έναν εποικοδομητικό ρόλο της Ρωσίας στην μάχη ενάντια στο ΙΚ και μόνο στις επιχειρήσεις ενάντια στο ΙΚ, αυτό δεν μπορεί να γίνει με κόστος ή προς όφελος μιας περαιτέρω ενίσχυσης και υποστήριξης στο καθεστώς Άσαντ», πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Παράλληλα χθες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης για δήθεν μυστικές διαπραγματεύσεις της Μόσχας για το μέλλον του Άσαντ δεν είναι τίποτε άλλο παρά «υπαινιγμοί».

«Θέλω για ακόμη μια φορά να σας υπενθυμίσω ότι η Μόσχα έχει επανειλημμένα τονίσει πως δεν αντιμετωπίζει αυτό το θέμα ούτε σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, ούτε σε προεδρικό επίπεδο. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε τέτοιους υπαινιγμούς», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, ενώ επανέλαβε πως εναπόκειται αποκλειστικά στους Σύρους να αποφασίσουν το πολιτικό τους μέλλον.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ