Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΗΠΑ - Ιαπωνία: Σε λίγες μέρες η συνάντηση - Τι αναμένεται να συζητήσουν

02.02.2017 | 08:41
Συνάντηση ΗΠΑ - Ιαπωνίας τις επόμενες μέρες. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προγραμματίζουν την παράταση της συνάντησης τους, κατά μία ημέρα. Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών έχουν προγραμματιστεί για την 10η Φεβρουαρίου, ενώ την εξέλιξη αυτή, επιβεβαιώνουν δύο πηγές της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, που θα έχει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον, Ιάπωνες αξιωματούχοι προγραμματίζουν δεύτερη συνάντηση του Άμπε με τον Τραμπ, στο ιδιωτικό θέρετρο του δεύτερου ( Mar-a-Lago) στη Φλόριντα, για την 11η Φεβρουαρίου. Ο Τραμπ και ο Άμπε, είναι ενδεχόμενο να παίξουν ακόμη και γκολφ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών, θα βρεθούν θέματα όπως η διαμόρφωση των διμερών εμπορικών σχέσεων, αλλά και η πολιτική που θα ακολουθήσουν οι δύο κυβερνήσεις, αναφορικά με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες των νομισμάτων τους.

Ο Τραμπ από την πλευρά του, έχει ασκήσει κριτική στην έλλειψη πρόσβασης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην ιαπωνική αγορά, ενώ έχει ασκήσει κριτική στο Τόκιο, για την άσκηση της νομισματικής πολιτικής του, ως προς την υποτίμηση της συναλλαγματικής αξίας του γιεν. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ