Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Με το βλέμμα στην Κίνα, δίνεται το πράσινο φως για τα F-16, C-130, F-5 της Ταϊβάν

25.09.2018 | 09:39
 Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την σχεδιαζόμενη πώληση στην Ταϊβάν ανταλλακτικών για μαχητικά αεροσκάφη F-16 και για άλλα στρατιωτικά αεροσκάφη, αξίας 330 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Η Υπηρεσία Συνεργασίας Άμυνας και Ασφάλειας ανέφερε ότι η έγκριση της πώλησης αφορά ανταλλακτικά για «F-16, C-130, F-5, εγχώρια μαχητικά αεροσκάφη και άλλα αεροπορικά συστήματα και υποσυστήµατα και άλλα στοιχεία υλικοτεχνικής υποδομής και προγραμμάτων στήριξης».

«Αυτή η προτεινόμενη πώληση θα συμβάλει στην εξωτερική πολιτική και στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ βοηθώντας στη βελτίωση της ασφάλειας και της αμυντικής ικανότητας του παραλήπτη, που ήταν και συνεχίζει να είναι μια σημαντική δύναμη για την πολιτική σταθερότητα, την στρατιωτική ισορροπία και για την οικονομική πρόοδο στην περιοχή», υπογραμμίζεται.

Σημειώνεται ότι, η απόφαση αυτή λαμβάνεται λίγο μετά το νέο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, όπου οι δύο χώρες έθεσαν νέους δασμούς η μία στην άλλη και η Κίνα, ανακοίνωσε την παύση του διαλόγου σε μείζονα στρατιωτικά θέματα με τις ΗΠΑ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ