Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΗΠΑ - Nέα Ζηλανδία: Διαβουλεύσεις για την 'Αμυνα - 'Εμφαση σε Ασία και Ειρηνικό

18.04.2017 | 08:54
Ο υπουργός Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας, Μάρεϊ Μακάλι, θα έχει συνομιλίες με Αμερικανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να εξεταστούν αμυντικά ζητήματα για την ευρύτερη περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, όπως επίσης και η κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νεοζηλανδός ΥΠΕΞ, αναμένεται να ταξιδέψει σήμερα στη Χαβάη, όπου και θα έχει κύκλους διαβουλεύσεων με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Στρατιωτικής Διοίκησης Ειρηνικού των ΗΠΑ.

“Η Στρατιωτική Διοίκηση Ειρηνικού των ΗΠΑ, είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των γεωγραφικών περιοχών της γης,” τόνισε σε ανακοίνωσή του, ο Νεοζηλανδός ΥΠΕΞ, για να συμπληρώσει: “Η Χονολουλού αποτελεί ένα βασικό κανάλι επικοινωνίας, προκειμένου οι απόψεις της Νέας Ζηλανδίας για την Ασία και τον Ειρηνικό να φτάσουν στην Ουάσιγκτον. Η επίσκεψή μου, αποτελεί μία ευκαιρία, προκειμένου να δοθεί έμφαση στη συνεργασία της Νέας Ζηλανδίας με τις ΗΠΑ στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.” 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ