OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

21/08/2018 - 20:30
Share on FacebookShare on Twitter
Νέες κυρώσεις ενάντια στην Ρωσία επέβαλαν οι ΗΠΑ. Η αμερικανική κυβέρνηση δέσμευσε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το όσα αναφέρονται στην εισήγηση που έκανε η αμερικανίδα υφυπουργός Οικονομικών Σιγκάλ Μάντελκερ στις ακροάσεις της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας του αμερικανικού Κογκρέσου.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε επίσης κυρώσεις σε δύο Ρώσους πολίτες, τρεις ρωσικές εταιρείες –εκ των οποίων δύο ναυτιλιακές– και έξι πλοία με ρωσική σημαία, επειδή μεταφέρουν πετρελαιοειδή στην Βόρειο Κορέα παραβιάζοντας τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει ο ΟΗΕ και επειδή συνδέονται με δραστηριότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον κυβερνοχώρο. Κυρώσεις επιβλήθηκαν επίσης και σε μια σλοβακική εταιρεία.

Πρόκειται για την ρωσική εταιρεία Vela Marine Ltd με έδρα την Αγία Πετρούπολη και την σλοβακική εταιρεία Lacno S.R.O με έδρα την Σλοβακία, τις ναυτιλιακές εταιρείες Pirmorye Maritime Logistics Co.Ltd και GudzonShipping Co LLC και τα έξι πλοία: Bella, Bogatyr, Neptun, Partizan, Patriot και Sevastopol.

«Ο ενέργειες του (αμερικανικού) υπουργείου Οικονομικών είχαν ευρύτατες συνέπειες για τα οικονομικά συμφέροντα των φυσικών και νομικών προσώπων που εθίγησαν από αυτές, περιλαμβανομένης της δέσμευσης των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες» αναφέρει η εισήγηση.

Οι συνέπειες των αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων γίνονται αισθητές περάν των φυσικών και νομικών προσώπων στις οποίες έχουν επιβληθεί, δήλωσε η Μάντελκερ στην εισήγηση της. .

«Οι δυτικές κυρώσεις και η γεωπολιτική ένταση που επακολούθησε, αύξησαν τα επίπεδα της ασάφειας και άρχισαν να φρενάρουν τις εσωτερικές και ξένες επενδύσεις στην Ρωσία. Στον ενεργειακό τομέα οι κυρώσεις μας περιόρισαν τις βασικές επενδύσεις στα έργα εξόρυξης, που είναι αναγκαίες για να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ρωσία. Γενικά οι ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ρωσία έπεσαν από το 2013 περισσότερο από το 5%, ενώ αισθητή ήταν η μείωση των άμεσων επενδύσεων από τις ΗΠΑ οι οποίες μειώθηκαν από το 2013 κατά 80%», δήλωσε η Μάντελκερ.

Η Μαντέλκερ δήλωσε επίσης ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να σκληρύνει το ισχύον καθεστώς των κυρώσεων κατά της Μόσχας εάν δεν αλλάξει την πολιτική της.

«Αν και οι καταστροφικές ενέργειες από μέρους της Ρωσίας συνεχίζονται, πιστεύουμε ότι ο τυχοδιωκτισμός της αναμφίβολα περιορίζεται, καθώς κατανοεί ότι μπορούμε να προκαλέσουμε πολύ μεγαλύτερο οικονομικό πόνο, αξιοποιώντας τον ισχυρό κρατικό μας μηχανισμό και θα το πράξουμε αυτό χωρίς ταλαντεύσεις, εάν η συμπεριφορά της δεν αλλάξει ουσιαστικά και εμφανώς» , παρατήρησε η Μαντελκερ.

Κατά την άποψη της οι αμερικανικές κυρώσεις προκάλεσαν «σοβαρή ζημιά» στην Ρωσία, ενώ επεσήμανε ότι η σημασία αυτής της πολιτική των κυρώσεων «πρέπει να αξιολογείται από την άποψη των συνεπειών της». Παράλληλα ισχυρίσθηκε ότι «οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο σκέφτονται να αποστασιοποιηθούν από τους Ρώσους που υπόκεινται σε κυρώσεις».

Tags: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣΗΠΑΚΥΡΩΣΕΙΣΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ισλαμικό Κράτος
ΚΟΣΜΟΣ

Ισλαμικό Κράτος: «Πλήγμα για ΗΠΑ – Συρία η φονική επίθεση σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Παλμύρα»

19/12/2025 - 11:58
Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες – Ο ρωσικός στρατός προελαύνει σε όλα τα μέτωπα

19/12/2025 - 11:50
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Οι πιέσεις Τραμπ σε Ζελένσκι για διαπραγματεύσεις, οι εδαφικές παραχωρήσεις και οι εγγυήσεις ασφαλείας

19/12/2025 - 10:56

Διαβάστε Επίσης

Ισλαμικό Κράτος: «Πλήγμα για ΗΠΑ – Συρία η φονική επίθεση σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Παλμύρα»

Πούτιν: Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες – Ο ρωσικός στρατός προελαύνει σε όλα τα μέτωπα

Ουκρανία: Οι πιέσεις Τραμπ σε Ζελένσκι για διαπραγματεύσεις, οι εδαφικές παραχωρήσεις και οι εγγυήσεις ασφαλείας

Βρετανία: «Η κυβέρνηση δέχτηκε κυβερνοπίθεση» – Αναφορές ότι ευθύνεται ομάδα Κινέζων χάκερς

FDI: Στρατηγικοί πύραυλοι ELSA και οι SYLVER A70 στις τέσσερις φρεγάτες – «Deep Strike» ο νέος ρόλος του Στόλου

Κολομβία: Τουλάχιστον 6 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επίθεση ανταρτών του ELN σε στρατιωτική βάση

Ουκρανία: «Έκλεισε» δάνειο 90 δισεκ. ευρώ από την ΕΕ – «Μεγάλη στήριξη, σας ευχαριστούμε» είπε ο Ζελένσκι

ΗΠΑ: Νέα αιματηρά πλήγματα κατά «ναρκωτρομοκρατών» στον Ειρηνικό με τέσσερις νεκρούς [vid]

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: Όλα όσα έγιναν στην πρεμιέρα του μετά την μήνυση του Στέφανου Παπαδόπουλου - «Είμαι αληθινός»

Μπήκαν στην Ποσειδώνος οι πρώτες κάμερες με ΑΙ που θα στέλνουν αυτόματα «ραβασάκια» - Δείτε φωτογραφίες

Διαμαντής Καραναστάσης: Η πρώτη αντίδραση για την αφαίρεση διπλώματος λόγω αλκοόλ - «Από αύριο μόνο φραπέ»

Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα - Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert