Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορεά για τις πυρηνικές δοκιμές

16.03.2016 | 23:25
 
«Οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα δεν θα ανεχθούν τις παράνομες πυρηνικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας και θα συνεχίσουμε να επιβάλουμε κυρώσεις στην Βόρεια Κορέα μέχρι να εναρμονιστεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Προεδρικό διάταγμα για την επιβολή «ισχυρών νέων κυρώσεων» σε βάρος της Βόρειας Κορέας εξέδωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μετά τις πυρηνικές δοκιμές τις οποίες πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ στις 6 Ιανουαρίου και την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων στις 7 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Αυτές οι ενέργειες είναι σύμφωνες με την μακρόχρονη δέσμευση μας να ασκήσουμε συνεχή πίεση στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας», υπογράμμισε με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

«Οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα δεν θα ανεχθούν τις παράνομες πυρηνικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας και θα συνεχίσουμε να επιβάλουμε κυρώσεις στην Βόρεια Κορέα μέχρι να εναρμονιστεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις», πρόσθεσε ο κ. Έρνεστ.

Στη Βόρεια Κορέα επιβάλλονται κυρώσεις του ΟΗΕ από το 2006, λόγω των επανειλημμένων πυρηνικών δοκιμών και δοκιμαστικών εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων.

Πέραν του εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών, η Πιονγκγιάνγκ απαγορεύεται να εισάγει και να εξάγει πυρηνική και πυραυλική τεχνολογία και αγαθά πολυτελείας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ