Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΗΠΑ - Νότια Κορέα "βομβαρδίζουν" τη Βόρεια Κορέα - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

31.08.2017 | 15:02
ΗΠΑ και Νότια Κορέα πραγματοποίησαν ασκήσεις με μαχητικά και βομβαρδιστικά πάνω από την κορεατική χερσόνησο. Πρόκειται για προσομοίωση επίθεσης σε στρατηγικούς στόχους της Βόρειας Κορέας. Συμμετείχαν τέσσερα αμερικανικά μαχητικά, δυο βομβαρδιστικά - Μαζί τους και τέσσερα μαχητικά της Νότιας Κορέας.

Τα Μαχητικά των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, στο πλαίσιο των κοινών τους ασκήσεων, πέταξαν σήμερα (31.08.2017) πάνω από τη Βόρεια Κορέα. Ήταν στέλνοντας ένα ακόμα σαφές μήνυμα στη Βόρεια Κορέα και τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Παράλληλα, τέσσερα αμερικανικά μαχητικά F-35B, δυο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B και τέσσερα νοτιοκορεατικά μαχητικά F-15, πέρασαν πάνω από τη Βόρεια Κορέα την Παρασκευή. Την πληροφορία είχε μεταδώσει αρχικά το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap και αργότερα την επιβεβαίωσε Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας στο CNN.

Η άσκηση ήρθε ως απάντηση στις επανειλημμένες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας και την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, τόνισε ο αξιωματούχος.
Τα αμερικανικά βομβαρδιστικά «σηκώθηκαν» από τη βάση στο Γκουάμ και τα τέσσερα αμερικανικά μαχητικά από αμερικανική βάση στην Ιαπωνία.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν και - δοκιμή πυραυλικής άμυνας- στη Χαβάη την Τρίτη.

Mε πληροφορίες από CNN

Βίντεο: Αμερικανικά μαχητικά βομβαρδίζουμ εικονικά τη Βόρεια Κορέα
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ