Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Ο ΟΗΕ πρέπει να αναλάβει "σοβαρή δράση" εναντίον της Βόρειας Κορέας

29.08.2017 | 17:51
Η εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέιλι, τόνισε σήμερα ότι εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου ο οποίος πέταξε πάνω από την Ιαπωνία ήταν μια «απόλυτα απαράδεκτη και ανεύθυνη» ενέργεια και πρόσθεσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει τώρα να αναλάβει σοβαρή δράση. «Καμιά χώρα δεν θα έπρεπε να βλέπει πυραύλους να περνούν από πάνω της, όπως η Ιαπωνία των 130 εκατομμυρίων ανθρώπων. Είναι απαράδεκτο», είπε η Χέιλι μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η Βόρεια Κορέα «παραβίασε κάθε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που έχουμε λάβει και επομένως θεωρώ ότι πρέπει να γίνει κάτι σοβαρό», πρόσθεσε. Τονίζοντας ότι «φτάνει πια» η Χέιλι εκδήλωσε την ελπίδα ότι η Κίνα και η Ρωσία θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά τη συνεδρίασή του εντός της ημέρας για να συζητηθεί τί περισσότερο μπορεί να γίνει για να τερματιστούν τα προγράμματα της Πιονγκγιάνγκ για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

Nωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, καταδίκασε την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου και κάλεσε την Πιονγκγιάνγκ να συμμορφωθεί προς τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να εργασθεί για την αποκατάσταση της επικοινωνίας της με τον υπόλοιπο κόσμο. «Η εκτόξευση υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα και τις προσπάθειες να δημιουργηθεί χώρος για διάλογο», αναφέρεται σε δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα εκπρόσωπος του Γκουτέρες.

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ