Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Γυναίκες στην πρώτη γραμμή - Ιστορική απόφαση για τις ένοπλες δυνάμεις

04.12.2015 | 10:30
 Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ ανακοίνωσε χθες την απόφαση του να επιτρέψει στις γυναίκες να εκτελούν όλα τα καθήκοντα στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, και άρα να συμμετέχουν και σε μάχες στην πρώτη γραμμή, απορρίπτοντας τις αντιρρήσεις του Σώματος Πεζοναυτών, σε μια ιστορική κίνηση υπέρβασης των διαφορών των δύο φύλων.

Ο Κάρτερ δήλωσε πως η απόφαση του θα τεθεί σε ισχύ έπειτα από μια περίοδο 30 ημερών, όπως προβλέπει η νομοθεσία και κατόπιν, οι γυναίκες θα ξεκινήσουν να αναλαμβάνουν νέα καθήκοντα με μια «μελετημένη και μεθοδική διαδικασία».

Η απόφαση αυτή ακολουθεί μια διαδικασία που διήρκεσε σχεδόν τρία χρόνια, όταν το Πεντάγωνο αρχικά ήρε τους περιορισμούς επιτρέποντας σε γυναίκες να υπηρετούν σε θέσεις στην πρώτη γραμμή και έθεσε σε εφαρμογή διαδικασίες ώστε οι γυναίκες να μπορούν να διεκδικούν για 220.000 επιπλέον στρατιωτικές θέσεις εργασίας.

Ο Αμερικανός υπουργός ανέφερε πως τα περισσότερα Σώματα του στρατού επέτρεψαν σε γυναίκες να θέτουν υποψηφιότητα για δουλειές, αλλά το Σώμα Πεζοναυτών έγειρε αντιρρήσεις. Ο Κάρτερ τόνισε πως αποφάσισε πως οι ανησυχίες αυτές θα εξεταστούν με την προσεκτική εφαρμογή της απόφασης.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ