Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΗΠΑ - Ρωσία: Νέα συμφωνία αποτροπής αεροπορικών επεισοδίων στη Συρία

06.05.2017 | 18:25
Ρωσία και ΗΠΑ αποφάσισαν να συνεχίζουν τη συμφωνία για την αποφυγή αεροπορικών επεισοδίων στη Συρία, Συγκεκριμένα, οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων στρατού της Ρωσίας και των ΗΠΑ συμφώνησαν σήμερα να επαναλάβουν πλήρως την εφαρμογή ενός κοινού μνημονίου για την αποτροπή αεροπορικών επεισοδίων πάνω από τη Συρία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επικαλούμενο ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Ρώσος στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ και ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ των Ηνωμένων Πολιτειών συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν για τις ζώνες αποκλιμάκωσης στη Συρία και συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται για πρόσθετα μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν συγκρούσεις στη Συρία.

Το μνημόνιο για την ασφάλεια των αεροσκαφών υπογράφτηκε τον Οκτώβριο του 2015 αφότου η Ρωσία άρχισε να βομβαρδίζει στόχους στη Συρία σε υποστήριξη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στη μάχη τους κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και άλλων ένοπλων οργανώσεων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν συμφώνησαν στις 4 Μαΐου να δημιουργήσουν τέσσερις ζώνες αποκλιμάκωσης στη Συρία για τουλάχιστον έξι μήνες, σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Ωστόσο,  το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως συριακές κυβερνητικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με αντάρτες στην βορειοδυτική επαρχία της Συρίας, Χάμα, λίγες ώρες μετά την έναρξη ισχύος της συμφωνίας για τη δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης στην χώρα, η οποία συντάχθηκε από το ρωσικό υπουργείο Αμύνης. Περισσότερα ΕΔΩ. 

Μ
ε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ