Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΗΠΑ - Σαουδική Αραβία: Συμφωνούν στη δημιουργία ζωνών ασφαλείας

30.01.2017 | 08:42
Σαουδική Αραβία και ΗΠΑ συμφώνησαν ως προς την δημιουργία ζωνών ασφαλείας στη Συρία και στην Υεμένη. Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν στη διάρκεια χθεσινής τηλεφωνικής συνομιλίας του, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, συμφώνησε να υποστηρίξει τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας, στη Συρία και την Υεμένη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Τραμπ, στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας είχε καλέσει τις χώρες του Περσικού Κόλπου ν' αναλάβουν το οικονομικό κόστος για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας, προκειμένου να προστατευτούν οι πρόσφυγες από τη Συρία.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, μετά το τηλεφώνημα ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για τη σπουδαιότητα της ενίσχυσης των προσπαθειών καταπολέμησης της επέκτασης δράσης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

“Ο πρόεδρος το ζήτησε κι ο βασιλιάς συμφώνησε, για την υποστήριξη ζωνών ασφάλειας τόσο στη Συρία, όσο και την Υεμένη, όπως επίσης και για την υποστήριξη άλλων ιδεών προκειμένου να βοηθηθούν οι πρόσφυγες που έχουν εκδιωχθεί από τις εστίες τους, εξαιτίας των πολεμικών συγκρούσεων,” τόνισε η ίδια ανακοίνωση. 

ΠΗΓΗ:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ