Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Σιβυλλική δήλωση Τραμπ για την νέα πολιτική της Ουάσινγκτον στην Συρία

05.04.2017 | 19:34
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς την Συρία άφησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μια ημέρα μετά την «φρικτή» και «αποκρουστική» όπως την αποκάλεσε, επίθεση με δηλητηριώδες αέριο στο Ιντλίμπ. Κάνοντας λόγο για «μια φοβερή προσβολή κατά της ανθρωπότητας», όταν ρωτήθηκε κατά την διάρκεια συνάντησής του με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα στο Οβάλ Γραφείο κατά πόσον χαράζει μια νέα πολιτική αναφορικά με την Συρία, ο Ντ. Τραμπ απάντησε λακωνικά: «Θα δείτε».

Η σιβυλλική δήλωση του Αμερικανού προέδρου αφήνει ενδεχομένως να εννοηθεί ότι "όλα παίζουν" πλέον ως προς το θέμα της Συρίας, ιδίως μετά τις δηλώσεις της εκπροσώπου των ΗΠΑ στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, Νίκι Χέιλυ η οποία προειδοποίησε πως όταν ο ΟΗΕ αποτυγχάνει να δράσει συλλογικά, τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής «είναι υποχρεωμένες να αναλάβουν από μόνες τους δράση».

Σύμφωνα με την πρεσβευτή της Ουάσινγκτον στον διεθνή οργανισμό, όταν τα Ηνωμένα Έθνη "μονίμως αποτυγχάνουν να εκπληρώσουν το καθήκον τους και να αποφασίσουν να δράσουν συλλογικά, υπάρχουν φορές στην ιστορία των ΗΠΑ που είμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε από μόνοι μας δράση», τόνισε η Χέιλι μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας που έχει συγκληθεί με θέμα την Συρία.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ)


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ