Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΗΠΑ: Στέλνουν όπλα στις δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στη Συρία

10.05.2017 | 11:24
Τη χορήγηση βαρέων όπλων σε δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στη Συρία ενέκρινε χθες ο Λευκός Οίκος. Το γεγονός σίγουρα δεν είναι ευχάριστη έκπληξη για την Τουρκία καθώς θεωρεί ότι το YPG σχετίζεται με το PKK.

Η χορήγηση όπλων εγκρίθηκε ούτως ώστε να διευκολυνθεί η ανακατάληψη της Ράκκας. Αυτό θα γίνει «όσο είναι αναγκαίο για να διασφαλιστεί μια καθαρή νίκη» στην σχεδιαζόμενη επιχείρηση ανακατάληψις της συριακής πόλης Ράκας, ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο. Παρόμοια ανακοίνωση έκανε και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ακόμα, σύμφωνα με στέλεχος της κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον, η απόφαση αυτή θα επιτρέψει στους Κούρδους πολιτοφύλακες να αποκτήσουν προηγμένο εξοπλισμό, όπως συστήματα νυκτερινής όρασης, και να αναπτύξουν τεθωρακισμένα οχήματα στις επιχειρήσεις τους με στόχο την ανακατάληψη της Ράκα στη βόρεια Συρία, «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους.

Ακόμα, σύμφωνα με το site mignatiou.com υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, στην Ουάσιγκτον. Οι προσπάθειες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα συνεχίζονται, αλλά είναι δύσκολο με βάση τα τωρινά δεδομένα.  Οι συνομιλίες για πραγματοποίηση της επίσκεψης του Ερντογάν πάντως συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανησυχίες στον τομέα ασφάλειας που εγείρει η σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ, Τουρκία», τόνισε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ντάνα Γουάϊτ, από την Λιθουανία όπου βρίσκεται με τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις. «Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας ότι οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες στην αποτροπή πρόσθετων κινδύνων ασφάλειας και στην προστασία του νατοϊκού μας συμμάχου», σημειώνει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από mignatiou.com
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ