Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Συνελήφθη βετεράνος του ναυτικού για την απόπειρα δηλητηρίασης του Μάτις

04.10.2018 | 14:10
Ένας βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ από τη Γιούτα συνελήφθη την Τετάρτη για τα επικίνδυνα πακέτα, τα οποία περιείχαν την δηλητηριώδη ουσία ρικίνη, που εστάλησαν στον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, τoν Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού Ναυάρχου Ριτσαρντσον, αλλά και στον Πρόεδρο Τραμπ, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Military Times.

Ο William Clyde Allen ΙΙΙ, 39 ετών, συνελήφθη αργά την Τετάρτη και τέθηκε υπό κράτηση, δήλωσε η εκπρόσωπος του Γραφείου Εισαγγελίας των ΗΠΑ.

Ένας απόστρατος ναυτικός που υπηρέτησε τέσσερα χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ πριν από περίπου δύο δεκαετίες, ο Άλεν αναμένεται να κατηγορηθεί επισήμως την Παρασκευή για την αποστολή επικίνδυνων δεμάτων που περιείχαν ρικίνη προς τον Αμερικανικό Υπουργό Άμυνας, τον Αρχηγό του Ναυτικού, αλλά και το Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Τα δέματα προκάλεσαν συναγερμό τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια ελέγχου ασφαλείας που γίνεται στην εισερχόμενη αλληλογραφία του Πενταγώνου.Τα δύο πακέτα κατασχέθηκαν και ελέγχθηκαν στο κέντρο ελέγχου αλληλογραφίας του Πενταγώνου, ενώ το τρίτο δέμα που απευθυνόταν στον Πρόεδρο Donald Trump, εντοπίστηκε από την Μυστική Υπηρεσία.

Ο Άλλεν κατατάχθηκε στο Ναυτικό τον Οκτώβριο του 1998 και έφυγε από την υπηρεσία τέσσερα χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 2002.

Τα αρχεία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ δείχνουν ότι ο Allen είχε προαχθεί στον βαθμό του Κελευστή, αλλά υποβιβάστηκε 2 φορές πριν αποχωρήσει από το σώμα.

Η ρικίνη προέρχεται από το καστορέλαιο και μπορεί να είναι επιβλαβής εάν καταποθεί, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων .

Όταν οπλίζονται από έναν τρομοκράτη, οι άνθρωποι μπορούν να εκτεθούν στο δηλητήριο μέσω του αέρα, των τροφίμων και του νερού.

Πηγή Military Times

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ