Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΗΠΑ : Ταξιδιωτική οδηγία για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη

02.05.2017 | 10:10
Νέα ταξιδιωτική οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, προειδοποιεί τους Αμερικανού να είναι προσεχτικοί σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη. Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών επικαλείται πρόσφατα περιστατικά στη Γαλλία, στη Ρωσία, στη Σουηδία και στη Βρετανία και τονίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα "έχουν την ικανότητα να σχεδιάζουν και να εκτελούν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη".

Η προηγούμενη ταξιδιωτική οδηγία για την Ευρώπη είχε εκδοθεί ενόψει της περιόδου των χειμερινών διακοπών, η οποία έληξε τον Φεβρουάριο. Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η νέα προειδοποίηση δεν βασίστηκε σε συγκεκριμένη απειλή, αλλά μάλλον στη διαπίστωση ότι συνεχίζεται ο κίνδυνος επιθέσεων, κυρίως ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών. Η οδηγία εκπνέει την 1η Σεπτεμβρίου.

Εμπορικά κέντρα, κυβερνητικές υπηρεσίες και εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία, κλαμπ, εστιατόρια, χώροι λατρείας, πάρκα, αεροδρόμια και άλλες τοποθεσίες είναι όλοι πιθανοί στόχοι για επιθέσεις, επισημαίνει η οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ