Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΗΠΑ: To διάταγμα του Τραμπ για τους μουσουλμάνους εφαρμόζεται μερικώς

27.06.2017 | 09:36

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε έμφαση στη νίκη του, μετά την ανακοίνωση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, ότι θα επιτρέψει την περιορισμένη εφαρμογή του διατάγματος του, αλλά και θα ακούσει τα επιχειρήματα της αμερικανικής κυβέρνησης προφορικά, σε ακρόαση που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, σχολιάζει το CNN.

Η απόφαση αναφέρεται στο προεδρικό διάταγμα που είχε υπογράψει ο Τραμπ, για την προσωρινή απαγόρευση της εισόδου ταξιδιωτών και προσφύγων από χώρες με μουσουλμανική πλειοψηφία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, ο Τραμπ χαρακτήρισε την απόφαση αυτή, ως “μία καθαρή νίκη για την εθνική ασφάλεια.”
“Ως πρόεδρος, δεν μπορώ να επιτρέψω την είσοδο στην χώρα μας ανθρώπων που θα μας βλάψουν. Θέλω ανθρώπους που αγαπούν τις ΗΠΑ κι όλους τους πολίτες τους και οποίοι θα δουλεύουν σκληρά και θα είναι παραγωγικοί. Η σημερινή ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, είναι μια καθαρή νίκη για την εθνική μας ασφάλεια,” τόνισε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Σημειώνεται πάντως ότι ο ομοσπονδιακός δικαστής Μαρκ Γκόλντσμιθ ανέστειλε μέχρι τις 10 Ιουλίου την απέλαση όλων των Ιρακινών οι οποίοι κρατούνται μετά από κύματα συλλήψεων μεταναστών στις ΗΠΑ το προηγούμενο διάστημα. Παράτεινε έτσι διαταγή που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα και η οποία κάλυπτε μόνο 114 υπό κράτηση στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν.

Ο δικαστής της περιφέρειας συμφώνησε με τους δικηγόρους του ανεξάρτητου και μη κερδοσκοπικού οργανισμού Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU), οι οποίοι κατέθεσαν μια τροποποιημένη καταγγελία το Σάββατο ζητώντας να εμποδιστούν οι αρχές μετανάστευσης και τελωνείων από την απέλαση 85 Ιρακινών και από άλλα μέρη στις ΗΠΑ εκτός της πολιτείας του Μίσιγκαν.

Η ACLU υποστήριξε ότι πολλοί από τους Ιρακινούς που κρατούνται από τις αρχές είναι χαλδαίοι χριστιανοί ή σουνίτες μουσουλμάνοι, και επομένως αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο διωγμών εάν εξαναγκαστούν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Συνολικά, έχει διαταχθεί από τις αρχές η απέλαση 1.444 Ιρακινών, σύμφωνα με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στο δικαστήριο. Από αυτούς, οι 199 βρίσκονται υπό κράτηση από τις μεταναστευτικές αρχές.

Με πληροφορίε από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ