Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Το Κομπάνι «δεν είναι έτοιμο να πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών»

24.10.2014 | 10:18
Οι προσπάθειες των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους να καταλάβουν την πόλη Κομπάνι στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία έχουν «μπλοκαριστεί» από την σθεναρή αντίσταση των κούρδων μαχητών οι οποίοι αμύνονται με τη βοήθεια των εναέριων επιδρομών από τα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού, ανέφερε την Πέμπτη ένας αμερικανός αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας.

Η πρώτη γραμμή της μάχης δεν έχει μετακινηθεί την τελευταία εβδομάδα γεγονός που αποδεικνύει, κατά τον αμερικανό αξιωματούχο ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, ότι η αντίσταση των κούρδων μαχητών έχει αποδιοργανώσει την επιχείρηση των τζιχαντιστών να καταλάβουν το στρατηγικής σημασίας Κομπάνι.
«Νομίζω ότι οι κούρδοι υπερασπιστές ( του Κομπάνι) είναι σε θέση να αντισταθούν» δήλωσε ο αμερικανός αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας.

Εν τω μεταξύ οι αμερικανοί αξιωματούχοι δεν είναι τόσο αισιόδοξοι όσον αφορά τη δυνατότητα του ιρανικού στρατού να ξεκινήσει μια ευρεία επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους με στόχο να ανακτηθούν τα χαμένα εδάφη.
«Έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν (ευρεία αντεπίθεση) και είναι ένα θέμα μηνών, όχι ετών», δήλωσε ένας αμερικανός αξιωματούχος σημειώνοντας ότι μια μεγάλη ιρακινή στρατιωτική αντεπίθεση δεν θα πρέπει να αναμένεται «άμεσα».

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters (Κούρδοι της Τουρκίας σχηματιζουν τα αρχικά YPG πλησίον του Κομπάνι σε εκδήλωση συμπαράστασης για τις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας - 15/10/2014)


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ