Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Hurriyet: Είναι οριστικό - Η Τουρκία αποκτά τα πρώτα F-35 τον Ιούνιο

10.05.2018 | 21:28
Η Τουρκία αναμένεται να αποκτήσει τα πρώτα μαχητικά F-35 στις 21 Ιουνίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Hurriyet" η οποία επικαλείται πηγές της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα το γεγονός έχει επιβεβαιωθεί και είναι οριστικό. 

Ο υφυπουργός Άμυνας İsmail Demir ανακοίνωσε ότι η παράδοση του πρώτου F-35 θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου και  ότι η παράδοση του συστήματος αεράμυνας S-400 θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2019.

Επισημαίνεται ότι  η Lockheed Martin πραγματοποιεί την τελετή παρουσίασης του πρώτου τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς F-35A την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, σύμφωνα με τη “Hurriyet”. 


Η παράδοση του αεροσκάφους θα γίνει στο πλαίσιο «της μακρόχρονης συνεργασίας μεταξύ των δύο συμμάχων, παρά τις προσπάθειες του Αμερικανικού Κογκρέσου να μπλοκάρει την προμήθεια τέτοιων όπλων στην τουρκική κυβέρνηση”, αναφέρει η Hurriyet”.

Μετά από την παρουσίαση του αεροσκάφους θα ακολουθήσει η εκπαιδευτική κατάρτιση Τούρκων χειριστών στις ΗΠΑ. Τα πρώτα αεροσκάφη αναμένεται να μεταφερθούν στην Τουρκία αργότερα αυτό το έτος, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Η Τουρκία έχει εγκρίνει την απόκτηση 30 μαχητικών και εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στις αεροπορικές βάσεις που θα αναπτυχθούν τα νέα αεροσκάφη.

Πηγή: http://www.hurriyet.com.tr
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ