Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας κατά Κοτζιά που στη συνέχεια κατέβηκε

19.07.2018 | 20:39
Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα επιτέθηκε προσωπικά στον Νίκο Κοτζιά, με αφορμή την ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Αθήνα.

Ειδικότερα, η Ρωσική Πρεσβεία ανέσυρε δηλώσεις του Κοτζιά από τις 13 Ιουνίου 2018, στις οποίες κάνει λόγο για πρόσκληση του Λαβρόφ στην Αθήνα.

“Δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ν. Κοτζιά, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας, S. Lavrov (Μόσχα, 13.06.2018): “Επιβεβαιώσαμε την πρόσκληση στον ομόλογό μου να έρθει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο”, ανέφερε η ανάρτηση στο Facebook, που όμως λίγο αργότερα… κατέβηκε.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Ελλάδα, που ήταν προγραμματισμένη για το Φθινόπωρο. Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, ο Νίκος Κοτζιάς αποχώρησε εκτάκτως από το υπουργείο Εξωτερικών για να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Μόσχα δεν έχει απαντήσει για την ουσία της υπόθεσης με τους Ρώσους διπλωμάτες, οι οποίοι -όπως υποστηρίζει η Ελλάδα λέγοντας ότι έχει και τα απαραίτητα στοιχεία- κινούνταν ύποπτα και επιθετικά στην χώρα που τους φιλοξενούσε. Δύο από αυτούς απελάθηκαν και σε άλλους δυο απαγορεύθηκε η είσοδος στην χώρα. Όλοι θεωρείται ότι έπαιζαν ύποπτο και σκοτεινό ρόλο επιχειρώντας την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μέσω χρηματισμών και υποκινούσαν σε διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας.

Η σκληρή απάντηση της Αθήνας στην ακύρωση της επίσκεψης Λαβρόφ

Η απάντηση στον Ρώσο Πρεσβευτή και την χώρα του ήρθε μέσω διπλωματικών πηγών από την Αθήνα. Διπλωματικές πηγές διευκρίνησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνιζαν με νόημα ότι το αίτημα της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά. Οι ίδιες πηγές επισήμαναν επίσης ότι σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.

Δείτε σε βίντεο τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης:


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ