Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Αντζελίνα Τζολί προκάλεσε "σεισμό" στο ΝΑΤΟ: "Όπλο πολέμου ο βιασμός"

01.02.2018 | 12:54
Όπλο πολέμου χαρακτήρισε το βιασμό η Αντζελίνα Τζολί στην συγκλονιστική τοποθέτηση της κατά την παραμονή της εχθές στην έδρα του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. Η χολιγουντιανή σταρ, ως απεσταλμένη της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, βρέθηκε χθες στην έδρα του ΝΑΤΟ όπου παραχώρησε συνέντευξη, έχοντας στο πλευρό της τον Γενς Στόλτενμπεργκ, και ακολούθως συναντήθηκε με τους στρατιωτικούς διοικητές του Οργανισμού.

«Η βία εναντίον των γυναικών και των παιδιών, ειδικά η σεξουαλική βία, είναι ένα ολοένα κι εντεινόμενο χαρακτηριστικό γνώρισμα του πολέμου» είπε η Αντζελίνα Τζολί και προσέθεσε: «Ο βιασμός χρησιμοποιείται ως όπλο ώστε να επιτευχθούν στρατιωτικοί και πολιτικοί σκοποί. Επηρεάζει τους άνδρες και τα αγόρια όπως επίσης τις γυναίκες και τα κορίτσια».

Μάλιστα, η χολιγουντιανή σταρ εξέφρασε την ελπίδα της το ΝΑΤΟ να βοηθήσει, βελτιώνοντας τα πρότυπα στις τάξεις του στρατού άλλων χωρών μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του στο εξωτερικό, όπως και της προώθησης του ρόλου των γυναικών στις ένοπλες δυνάμεις.

Ακόμη, αναφέρθηκε στους Ροχίνγκια, που διέφυγαν από τις βιαιοπραγίες στη Μιανμάρ και τόνισε την ανεπαρκή αντίδραση πολλών κυβερνήσεων σε όλον τον κόσμο.«Ανησυχώ πολύ για τους Ροχίνγκια. Είμαι πολύ θυμωμένη με την ανταπόκριση… Ανησυχώ πολύ με τις ιστορίες που αποκαλύπτονται ότι 10χρονα κορίτσια πέφτουν θύματα βιασμού», είπε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας πως «θα πρέπει όλοι μας να ντρεπόμαστε για το πόσα λίγα έχουμε καταφέρει να κάνουμε».

Από την πλευρά του το ΝΑΤΟ συμφώνησε στο να βοηθήσει να καταγγέλλονται τα περιστατικά σεξουαλικής βίας στις εμπόλεμες ζώνες προκειμένου να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι δράστες και να τεθεί υπό αμφισβήτηση η ιδέα ότι ο βιασμός είναι μια αναπόφευκτη όψη μιας σύρραξης. 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΝΑΤΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ