Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Η απάντηση του Onalert στον ευρωβουλευτή Επιτήδειο

05.06.2014 | 00:01
Χείμαρρος ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Επιτήδειος κατά του Onalert, το οποίο κατηγορεί ως …φιλοκυβερνητικό μέσο. Μας έχουν κατηγορήσει για αρκετά αλλά για …φιλοκυβερνητικούς ομολογούμε ότι δεν το περιμέναμε.

Όσο για την απάντησή του στον Χρήστο Καπούτση για το άρθρο που έγραψε στην εφημερίδα του και αναδημοσιεύσαμε από που ν΄ αρχίσουμε και που να τελειώσουμε. Θα σας κουράσουμε λίγο αλλά δεν μπορούμε να μην του απαντήσουμε:

• Μην έχει ψευδαισθήσεις ο ευρωβουλευτής. Δεν “πουλάει” τόσο το θέμα του,όπως πιστεύει. Απλά είναι δικαίωμα του κάθε δημοσιογράφου να ασχολείται με όποιο θέμα θεωρεί ότι πρέπει να θίξει. Αν έρθει στην…βασιλεία του το κόμμα που επέλεξε για την πολιτική του καριέρα ο ευρωβουλευτής ας μας θέτει την ατζέντα των θεμάτων με τα οποία θα μπορούμε να ασχολούμαστε.

• Η ΧΑ μπορεί να μην είναι υπεύθυνη για όσα αναφέρει στην απάντησή του ο ευρωβουλευτής αλλά ελέγχεται για πάρα πολλά άλλα. Για τις παραστρατιωτικές ομάδες, για …την διάπλαση των παίδων στην οποία κάνει προπαγάνδα σε μικρά παιδιά,για την διάδοση του ρατσισμού και για πολλά άλλα. Μπορεί επίσης ο ίδιος να έχει πειστεί ότι η φωτογραφία του υπαρχηγού του κόμματός του Χρήστου Παππά ντυμένου …Φύρερ μπροστά σε σε μία σβάστικα είναι από πάρτυ μασκέ. Δεν είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να το πιστέψουμε. Την δημοκρατική μας συνείδηση την εξεγείρουν πάρα πολλά. Ελπίζουμε και την δική του.

• Το ποιος είναι ο απόστρατος αξιωματικός δεν το γνωρίζουμε και δεν έχει και υποχρέωση να το αποκαλύψει και ο αρθρογράφος . Εκτός αν θέλει να τον πάμε για ανάκριση! Θα είχε ενδιαφέρον να μας έλεγε ο ευρωβουλευτής πως έγινε η δική του επαφή με την ΧΑ και πως πείσθηκε να μπει στο ψηφοδέλτιο.

• Σαφώς και δεν είναι θαυμαστής του απριλιανού καθεστώτος ο ευρωβουλευτής Επιτήδειος. Στην διάρκεια της καριέρας του στο στρατό μόνο για τέτοιον δεν τον είχαν. Αντιθέτως. Έτυχε μάλιστα τις πιο σημαντικές του μεταθέσεις να τις πάρει επί ΠΑΣΟΚ.Και γι΄ αυτό η απόφασή του να ενταχθεί με ότι πιο ακραίο υπάρχει στο κομματικό σύστημα εξέπληξε. Το ότι τους ψήφισαν απ΄ όλη την Ελλάδα είναι γεγονός. Και η πολύ κοντινή απόσταση ψήφων μεταξύ των άλλων δύο που εξελέγησαν μαρτυρά την κομματική γραμμή που έπεσε . Και αυτο εμμέσως επιβεβαιώνει και την άποψη του Χρήστου Καπούτση ότι η ΧΑ επιζητούσε απόστρατους για βιτρίνα.

• Αν τους στήριξαν οι Ενώσεις Αποστράτων; Ο κ.Επιτήδειος λέει όχι. Δεν έχουμε λόγο να τον αμφισβητήσουμε απλά η άποψή μας είναι ότι οι Ενώσεις θα έπρεπε να είχαν αποδοκιμάσει δημόσια και τον ίδιο και τον έτερο απόστρατο.

• Σπιλώνεται το κόμμα των Ελλήνων Εθνικιστών ως Φασιστικό με εγκληματικό προσανατολισμό; Ο κ.Επιτήδειος θέλουμε να πιστεύουμε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στη χώρα. Να του επαναλάβουμε ότι το κόμμα του ελέγχεται για πάρα πολλά και καλό θα είναι να μην βιάζεται. Επίσης αρκεί μια περιήγηση στο διαδίκτυο για να διαβάσει από μόνος του τι έγραφαν και τι υποστήριζαν οι συνοδοιπόροι του. Και τίποτα απ΄αυτά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ. Αν βρει αποκήρυξη να μας την στείλει.

• Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που δηλώνει ότι “δεν είμαι ούτε φασίστας ούτε ναζιστής όπως υπαινίσσεται ο αρθρογράφος”. Ελπίζουμε να μην εκπλαγεί κάποια στιγμή διαπιστώνοντας ότι μπήκε σε λάθος πόρτα.

• Όπως διαβάζει από την δική του οπτική γωνία το …φιλοκυβερνητικό Onalert ο ευρωβουλευτής έτσι διαβάζει και την ιστορία. Γράφει το φοβερό: “Επειδή ο κ. Καπούτσης, ως πρώην στρατιωτικός γνωρίζει Ιστορία θα ήθελα να μας ενημερώσει γιατί έχει επιλεκτική μνήμη και δεν αναφέρει πως οι μόνοι Έλληνες που πρέπει να πουν κάτι για τους νεκρούς του Ελληνοϊταλικού και του Ελληνογερμανικού Πολέμου είναι οι κομμουνιστές οι οποίοι την εποχή εκείνη ήταν σύμμαχοι των Ιταλών και των Γερμανών ( Σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ) και προέτρεπαν τους Έλληνες να μη πολεμήσουν εναντίον των εισβολέων. Επίσης θα ήταν ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε τις απόψεις του για την κομμουνιστική θηριωδία των Δεκεμβριανών και των ετών 1946-1949”. Μάλλον του διέφυγαν ορισμένα κεφάλαια για τον Κόκκινο Στρατό ,ο οποίος να του θυμίσουμε έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του πολέμου . Σ΄ ότι αφορά στον Εμφύλιο, μπορεί να θεωρεί ότι το φταίξιμο ανήκει στην μία πλευρά και καθολου στην άλλη. Δεν νομίζουμε ότι θα αλλάξει τώρα άποψη . Δικαίωμά του.

• Τέλος θα θέλαμε να του επισημάνουμε ότι η συμβουλή που δίνει στον Χρήστο Καπούτση για τους πρώην συναδέλφους του -υπήρξε και στρατιωτικός πριν γίνει δημοσιογράφος- πρέπει να απασχολήσει και  τον ίδιο. Καθένας κοιτά να προστατεύσει την υστεροφημία του. Ας κάνει κι αυτός το ίδιο .


Διαβάστε ακόμη:

Επιστολή Επιτήδειου στο Onalert για άρθρο του και η απάντηση του συντάκτηΟ απόστρατος που "στρατολογεί" στρατηγούς για την Χρυσή Αυγή


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ