Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η απόφαση του ΣτΕ, οι Ενώσεις Στρατιωτικών και το twitter του Αρχηγού

24.01.2014 | 18:22
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές στις αποδοχές των στρατιωτικών επιβεβαίωσε όσους υποστηρίζουν ότι οι Ενώσεις Στρατιωτικών μπορούν να έχουν σημαντικό ρόλο ,να βάζουν στόχους και να έχουν αποτελέσματα. Πάντα για θέματα που έχουν να κάνουν με θέματα εγασιακά.

Το αποτέλεσμα που προέκυψε από την απόφαση του ΣτΕ εκθέτει και όσους με απίστευτη μανία ,υπερασπιζόμενοι νοοτροπιες ενός στρατεύματος της δεκαετίας του 1950 και 60 κυνήγησαν και κυνηγούν οποιαδήποτε προσπάθεια των Ενώσεων να αναδείξουν τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσαν οι περικοπές.

Ένας εν ενεργεία αξιωματικός γράφει αλήθειες. Υπογράφει με ψευδώνυμο για να αποφύγει τις συνέπειες αφού ακόμη και σήμερα ένας στρατιωτικός στην Ελλάδα δεν μπορεί να έχει άποψη για την εργασία του χωρίς να υποστεί συνέπειες:


"Έχοντας σαν μπούσουλα την επιτυχημένη κι επεξηγηματική συνέντευξη που έδωσε στο ONALERT  ο δικηγόρος κ. Γ. Αντωνακόπουλος θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω:

Μετά από ενέργειες των «συνήθη υπόπτων» όλο το Στράτευμα βρίσκεται σε μια «ευχάριστη» αναμονή της έκδοσης της τελεσίδικης απόφασης «σταθμό» του ΣτΕ, που όπως διαφαίνεται θα βάζει φρένο στην ασυδοσία της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών που υπό την ανοχή και συνεπικούρηση της  Ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας από το 2010 έως και σήμερα, έχουν βαλθεί να φτωχοποιήσουν και να διαλύσουν οικονομικά και ψυχολογικά όλο το μόνιμο Στελεχιακό Δυναμικό των Ε.Δ.

Όποια και να ‘ναι ή  όπως και να ερμηνευτεί η απόφαση του ΣτΕ, ένα είναι σίγουρο και αδιαμφισβήτητο, ότι όλες οι Περιφερειακές Ενώσεις των εν Ενεργεία Στρατιωτικών σε όλη την Ελλάδα, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ,  με αιχμή του δόρατος την Ένωση της Αττικής, είναι αυτοί που τράβηξαν το «κάρο» και επέμειναν στις διεκδικήσεις των κατακρεουργημένων οικονομικών και όχι μόνο, δικαιωμάτων των Στελεχών των Ε.Δ. Με αναφορές στο ΥΠΕΘΑ καθώς και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αναλύσεις κι επεξηγήσεις των πραγματικών γεγονότων, ενημέρωση όλων των Στελεχών, με δυναμικές κινητοποιήσεις όπως η μεγαλειώδης και πρωτοφανής στα χρονικά πορεία διαμαρτυρίας με στολή στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και η κορωνίδα που ήταν η έγκαιρη και τεκμηριωμένη μέχρι κεραίας προσφυγή στο ΣτΕ για ακύρωση του μνημονιακού νόμου 4093/12, για λογαριασμό όλων των Στελεχών των Ε.Δ. κατέδειξαν σήμερα και στους πιο επιεικά  «δύσπιστους» Συναδέλφους την αναγκαιότητα να στηριχτεί ο ΘΕΣΜΟΣ των Περιφερειακών Ενώσεων σε όλη την Ελλάδα.

Όλοι αυτοί που λοιδορούσαν και λοιδορούν τη δημιουργία και τη λειτουργία των Ενώσεων, συμπεριλαμβανομένου και της  Ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας από το 2010 έως και σήμερα, θα πρέπει να καταλάβουν και να αντιληφθούν ταυτόχρονα, ότι  το όποιο κέρδος ή η όποια αποκατάσταση στους μισθούς όλων των Στελεχών των Ε.Δ. δεν θα οφείλεται στην απραξία τους ούτε στο σιγοντάρισμα των Κυβερνήσεων για την πολλαπλή περικοπή του Ειδικού Μισθολογίου των Ε.Δ.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ  είναι αυτός που τον Αύγουστο του 2012 τιτίβιζε:

1) Είναι απίστευτο πόσο η Πολιτική Ηγεσία, ο Ειδ. Γραμματέας και οι σύμβουλοι του ΥΠΕΘΑ αγωνίζονται για τους μισθούς μας. Είμαστε όλοι μαζί. Για το καλύτερο!

2) Όσα λέγονται ή γράφονται για πιθανές μειώσεις μισθών είναι εικασίες και γνώμες. Οι προσπάθειες για το καλύτερο συνεχίζονται. Είμαστε όλοι μαζί!

Και τρείς μήνες μετά οι προσπάθειες και οι αγώνες τους πήραν σάρκα και οστά με την ψήφιση του αντισυνταγματικού πλέον και ολέθριου για τις Ε.Δ. και τα οικονομικά των Στελεχών νόμου 4093.

Αυτόν το νόμο κλήθηκαν οι Περιφερειακές Ενώσεις να ακυρώσουν επ’ ωφελεία ΟΛΩΝ των εν Ενεργεία Στελεχών των Ε.Δ. ανεξαρτήτου βαθμού και προέλευσης.

Τώρα αν όλοι αυτοί που για διαφόρους λόγους όχι μόνο δεν βοήθησαν οικονομικά την όλη προσπάθεια συνεισφέροντας στο τεράστιο για τα δεδομένα των συναδέλφων ποσό της προσφυγής, αλλά κατηγορούσαν και σαμποτάριζαν κι από πάνω, έχοντας λίγο ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, θα πρέπει όποιο ποσό τους επιστραφεί ή αναπροσαρμοσθεί ο μισθός τους αυξητικά, να το κάνουν ΔΩΡΕΑ σε φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως  πχ το «χαμόγελο του Παιδιού».

Στρατηγός ΞΕΚΑΒΑΛΑ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ