Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Η αποφυλάκιση των χρυσαυγιτών δεν είναι το τέλος της διαδρομής" - Ένας υποναύαρχος γράφει

02.10.2013 | 16:50
Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ*
Υποναύαρχος ε.α

Η δικαιοσύνη πρέπει να στηριχθεί από όλους τους Δημοκράτες πολίτες στην προσπάθειά της εναντίον των κατηγορουμένων ‘’χρυσαυγιτών’’, και ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα στο δύσκολο έργο της, με την δέουσα ανεξάρτητη λειτουργία της προς όφελος της Δημοκρατίας.
Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι συνταγματική απαίτηση και θα πρέπει όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί να αναλογισθούν τις ευθύνες τους γι αυτό.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση της παραπομπής των ‘’χρυσαυγιτών’’, η κυβέρνηση χάριν ευκαιριακών πολιτικών σκοπιμοτήτων πίεσε τις διωκτικές αρχές να προβούν σε μη επαγγελματικές, βεβιασμένες ενέργειες, ενώ η ίδια, δια στόματος και του πρωθυπουργού, αναλώθηκε σε μεγαλοστομίες και υπερφίαλες ρητορικές.

Η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά ασέλγησε στο όνομα της Δημοκρατίας, όταν καταχρηστικά το εκμεταλλεύθηκε, για να αναδείξει ως μείζονα πολιτική επιτυχία τις επιπόλαιες πράξεις και εκτιμήσεις της, τις μακροχρόνιες ολιγωρίες της, τον πολιτικό καιροσκοπισμό της και την μικρόνοη αντίληψή της για το ίδιο της το ρόλο στην διακυβέρνηση και στην Δημοκρατική λειτουργία.
Όταν όμως την πολιτική της χώρας την διαμορφώνουν απροκάλυπτα, με δημόσιες μάλιστα παρεμβάσεις οι ‘’Λαζαρίδης, Φαήλος, Μπαλτάκος κλπ’’, τότε είναι αναμενόμενο να χορεύουν οι ‘’Κασσιδιάριδες’’, οι ‘’Λαγοί’’ και οι κάθε λογής φασίστες, τραμπούκοι και παράνομοι.

Η αντιμετώπιση της ΧΑ, στο σημείο που της επέτρεψαν να φθάσει, δεν είναι μία υπόθεση που θα τελειώσει εύκολα με ρητορικές νίκες και πολιτικές μεγαλοστομίες.

Είναι ένα δύσκολος και σκληρός αγώνας που απαιτεί δημοκρατική συνοχή μεταξύ των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, συνέπεια και εμμονή των διωκτικών αρχών, ανεξαρτησία και απόλυτο επαγγελματισμό των δικαστικών λειτουργών.
Απαιτεί εφαρμογή των νόμων, ανεξαρτησία των εξουσιών και σεβασμό του συντάγματος.
Αλλά πάνω απ’ όλα απαιτεί συγκεκριμένα μέτρα, που να απευθύνονται στη κοινωνία, θα αίρουν τις γενεσιουργές αιτίες της ανόδου της ‘’χρυσής αυγής’’, θα γκρεμίζουν τα ψευδεπίγραφα κοινωνικά προκαλύμματα που αξιοποιεί, θα ενημερώνουν την κοινωνία, θα αίρουν τα φοβικά σύνδρομα, θα ενθαρρύνουν και θα προστατεύουν τους πολίτες για να καταγγείλουν τις παράνομες δράσεις της, θα απαιτούν από τις διωκτικές αρχές να κάνουν τη δουλειά τους στην δίωξη των εγκληματιών και στην ασφάλεια των πολιτών.

Η σημερινή αποφυλάκιση των ‘’χρυσαυγιτών’’ δεν είναι το τέλος της διαδρομής. Για να έχει αποτέλεσμα όμως η δικαστική εξουσία, καλά θα κάνει η κυβέρνηση να ζητήσει ότι συνδρομή είναι αναγκαία και από τις διεθνείς διωκτικές υπηρεσίες και πληροφοριών (έχει το παράδειγμα της 17 Νοέμβρη), ώστε να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία που θα αποκαλύπτουν το ρόλο, τις δράσεις, και τις εγκληματικές πράξεις κάθε ‘’χρυσαυγίτη’’, όσο ψηλά ή χαμηλά και αν είναι.

Ο φασισμός είναι απειλή για την Δημοκρατία και τη κοινωνία (και την ευρωπαϊκή) και απαιτεί συνεχή πολιτική εγρήγορση, συνεργασία, επαγγελματισμό και ακεραιότητα από όλες τις αρχές, καθώς και ανεξαρτησία και αποτελεσματικότητα των Δημοκρατικών εξουσιών για να καταπολεμηθεί.

*Αντιπρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών 

Διαβάστε ακόμη:

"Κάρφωσαν" το μάρτυρα κλειδί της ΧΑ

Χρυσή Αυγή η μεγάλη έξοδος με απειλές και φωνές για "σφαίρες και τάφους"
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ