Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η CIA αναδιοργανώνεται με περισσότερη τεχνολογία

08.03.2015 | 00:08
Η υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ, η CIA, έχει αρχίσει μια από τις σημαντικότερες διαδικασίες αναδιοργάνωσης στην ιστορία της, ανάμεσα στους στόχους της οποίας είναι να επικεντρωθεί περισσότερο στις δραστηριότητές της στο Διαδίκτυο και την ενσωμάτωση τεχνολογικών καινοτομιών στις διαδικασίες συγκέντρωσης πληροφοριών, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Τζον Μπρέναν.

Κάνοντας μια παρουσίαση σε επιλεγμένους δημοσιογράφους αυτή την εβδομάδα ο Μπρέναν ανέφερε επίσης ότι θα δημιουργηθούν νέες μονάδες εντός της CIA, τα λεγόμενα «κέντρα αποστολών», που θα ασχολούνται με τη συγκέντρωση στοιχείων και τον συντονισμό ενεργειών και επιχειρήσεων για συγκεκριμένα ζητήματα ή γεωγραφικές περιοχές — όπως η εξάπλωση των όπλων ή η Αφρική.

Ο επικεφαλής της CIA ανέφερε ότι δημιουργείται μια «Διεύθυνση Ψηφιακής Καινοτομίας», η οποία θα αναλάβει να ηγηθεί των προσπαθειών να εκμεταλλευθεί η υπηρεσία τις δυνατότητες που της προσφέρει η τεχνολογία.

Ιστορικά ήταν η NSA, η υπηρεσία που χειρίζεται τις υποκλοπές των τηλεπικοινωνιών, αυτή που διέθετε πάντοτε το προβάδισμα σε ό,τι αφορά τις τεχνολογικές καινοτομίες στους κόλπους της «κοινότητας των πληροφοριών», όπως αποκαλούνται οι αμερικανικές υπηρεσίες. Αλλά η CIA θεωρεί ότι είναι καιρός να αναδιοργανωθεί ώστε να μην μείνει πίσω, σύμφωνα με ένα στέλεχός της.

«Χρειάζεται ως υπηρεσία να εξασφαλίσουμε ότι θα είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε όλες τις διαστάσεις του ψηφιακού περιβάλλοντος», ανέφερε ο Μπρέναν, επισημαίνοντας ότι γίνεται όλο και πιο απαιτητική παράλληλα σήμερα η συλλογή πληροφοριών.
Στα 10 νέα «κέντρα αποστολών» θα συμμετέχουν άνθρωποι από όλες τις διευθύνσεις και τις ειδικότητες, διευκρίνισε ο Μπρέναν.

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις υπηρεσίες πληροφοριών και ανάμεσα ακόμη και σε διευθύνσεις και ομάδες μέσα στις ίδιες τις υπηρεσίες έχει οδηγήσει στο φαινόμενο να μένουν αναξιοποίητες πληροφορίες που θα έπρεπε να είναι ευρύτατα διαθέσιμες, κάτι που συμβαίνει και εξαιτίας της γραφειοκρατίας, σύμφωνα με τον Μπρέναν, ο οποίος εξέφρασε μια άποψη την οποία έχουν διατυπώσει και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ