Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η CIA κυνηγά τώρα και τις κινήσεις χρημάτων

15.11.2013 | 11:39
Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) συγκεντρώνει τα δεδομένα των μεταφορών χρημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο βασιζόμενη στο νόμο βάσει του οποίου οποίο η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) συγκεντρώνει δεδομένα τηλεφωνικών και διαδικτυακών επικοινωνιών αμερικανών πολιτών, αναφέρουν σε χθεσινό τους δημοσίευμα οι εφημερίδες New York Times και Wall Street Journal.

Τα στοιχεία, που περιλαμβάνουν αρχεία από εταιρείες όπως η Western Union-- η μεγαλύτερη παγκοσμίως στο χώρο της ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων-- αποτελούν τμήμα της βάσης δεδομένων πληροφοριών οικονομικού και προσωπικού χαρακτήρα που συγκεντρώνονται με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, σύμφωνα με τις εφημερίδες, οι οποίες επικαλούνται ανώνυμους νυν και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι μεταφορές χρημάτων εντός των αμερικανικών συνόρων ή οι διατραπεζικές συναλλαγές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η CIA αρνήθηκε να κάνει σχόλια επί συγκεκριμένων προγραμμάτων και στις δύο εφημερίδες, αλλά ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις της είναι νόμιμες. 

Ο στόχος των επιχειρήσεων βέβαια είναι η διεθνής τρομοκρατία, αλλά μήπως να απευθυνθούμε κι εμείς στη CIA για να λύσουμε το πρόβλημα της φοροδιαφυγής;

Διαβάστε ακόμη:

ΗΠΑ: Γιατροί συνεργοί σε βασανιστήρια στις στρατιωτικές φυλακές της CIA


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ