Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Η δικαίωση του Τσουκαράκη και όσων συμμετείχαν στο "πείραμά" του

14.06.2014 | 00:01
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μας αρέσει ,δεν μας αρέσει πρέπει να το παραδεχτούμε. Ο Τσουκαράκης δικαιώθηκε! Χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό γιατί σ΄ αυτούς που στάθηκαν απέναντί του όταν πριν κάμποσα χρόνια άρχισε να “στήνει” ένα “τύπο συνδικαλιστικού οργάνου” κι εμείς οι δημοσιογράφοι σταθήκαμε απέναντί του. Έπρεπε να ξεσπάσει η κρίση και να εκδηλωθεί η ανελέητη μανία των περικοπών εναντίον των στρατιωτικών για να καταλάβουμε ότι αυτοί που φορούν στολή και γαλόνια είναι ΚΑΙ εργαζόμενοι . ΚΑΙ οικογενειάρχες. Έχουν παιδιά και υποχρεώσεις. ΚΑΙ πάρα πολλά προβλήματα για τα οποία μόνο ένα είχαμε να τους λέμε πάντα: “Βουλώστε το”!


Ο Τσουκαράκης είχε όλα τα “κουσούρια” για να είναι αντιπαθής στον ίδιο του το χώρο. “Πολιτικά φρονήματα” …αμφίβολα ,προφανώς γιατί στα νιάτα του είχε “ασπαστεί” αριστερές απόψεις. Δεν ήταν μάχιμος. Ένας στρατιωτικός γραμματέας ήταν. Είχε ανήσυχο μυαλό όπως φάνηκε στην πορεία και αυτό στην Ελλάδα γενικώς δεν είναι πάντα προσόν. Κατάλαβε όμως σχετικά νωρίς ότι η επιβολή της σιωπής στις ΕΔ για θέματα ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ δεν θα διαρκούσε αιώνια. Αφουγκράστηκε τι συνέβαινε στο εξωτερικό και τόλμησε να κάνει το βήμα και να δοκιμάσει να σπάσει ταμπού. Μας βρήκε όλους αντιμέτωπους . Ακόμη και οι συνάδελφοί του που ζούσαν τότε στην ψευδαίσθηση ενός μισθού που ήταν …πρόσθεση επιδομάτων κι όχι μισθός κανονικός. Η έκρηξη της κρίσης αποτέλεσε τον απρόσμενο σύμμαχό του.

Μέσω του ΣΥΣΜΕΔ που πράγματι δεν είχε πολλά εγγεγραμένα μέλη οι στρατιωτικοί άρχισαν σιγά σιγά να σπάνε τη σιωπή και να μιλούν ακόμη και να γράφουν για τα προβλήματά τους. Εμείς οι δημοσιογράφοι αρχίσαμε να διαβάζουμε με περισσότερη προσοχή τις ανακοινώσεις και τα έγγραφα που έβγαζε στην δημοσιότητα. Και παρά την επιμονή του να γράφει περισσότερο ως δικηγόρος με παραπομπές σε νόμους και διατάξεις καταλάβαμε σχετικά γρήγορα ότι τα όσα έθιγε μόνο ζημιά δεν μπορούσαν να προκαλέσουν στις ΕΔ και στο προσωπικό τους. Και πολύ σύντομα άρχισαν να το καταλαβαίνουν και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων! Εκτός από τον νυν Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο που επέλεξε να πάει απέναντι.


Μας αρέσει ,δεν μας αρέσει αν οι στρατιωτικοί που επέλεξαν να συμμετέχουν στο πείραμα του Τσουκαράκη δεν είχαν αξιοποιήσει όλες τις νομικές δυνατότητες που ακόμη παρέχει αυτό το κράτος, δεν θα υπήρχε η ανακοίνωση της χθεσινής απόφασης του ΣτΕ, η οποία υποχρεώνει την κυβέρνηση να επαναφέρει τις αποδοχές των στρατιωτικών στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012. Αν δεν υπάρξει κάποια δραματική παρέμβαση που θα ακυρώσει ακόμη κι αυτούς τους νόμους του Κράτους, οι στρατιωτικοί κάτι έχουν να περιμένουν.

Συμπεριλαμβάνονται ακόμη και οι Αρχηγοί που επιμένουν να μην καταλαβαίνουν ότι η μόνη λύση για των θέμα των οργανων έκφρασης των στρατιωτικών είναι να εισηγηθούν στην πολιτική ηγεσία να νομοθετήσει αύριο.


Διαβάστε ακόμη:

Ανακοινώθηκε η απόφαση του ΣτΕ! Και επισήμως μισθοί Αυγούστου 2012 στους στρατιωτικούς"Πλεόνασμα" εξαθλίωσης: Αξιωματικός κοιμόταν σ΄ αυτοκίνητο κι άλλες πικρές ιστορίες - ΒΙΝΤΕΟ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ