Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Δούρου μιλά στο Πρίνστον και επικαλείται ένα στρατάρχη

23.04.2015 | 00:05
Στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον των ΗΠΑ μίλησε η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου μετέχοντας στο πρόγραμμα διαλέξεων "Signature Lectures" . Ο τίτλος της ομιλίας της ήταν: "Ένα νέο πρόσωπο για την Ελλάδα. Τι διαφορά μπορεί να φέρει μια γυναίκα;"- και η ίδια απάντησε ως προς αυτή τη ερώτηση ότι ''στην περίπτωση της ελληνικής πολιτικής σκηνής, η δική μου περίπτωση υπερβαίνει το θέμα του φύλου. Έχει να κάνει με την ευρύτερη μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας, η οποία είναι σήμερα σε εξέλιξη''.
Ωστόσο έσπευσε να επισημάνει ότι '' η αλλαγή στην κορυφή της Περιφέρειας, εμπεριέχει ένα νέο νόημα για δύο λόγους: λόγω της χρονικής συγκυρίας και λόγω της πολιτικής της σημασίας. Σηματοδότησε την ανάγκη για μία πραγματική "κάθαρση". Για μια βαθιά πολιτική αλλαγή. Και για μια νέα αρχή. Σηματοδότησε την καθαρή βούληση του λαού να κάνει διαφορετικά τα πράγματα, φέρνοντας στην κορυφή της πιο σημαντικής περιφέρειας της χώρας, για πρώτη φορά, μια νέα, αριστερή γυναίκα''. 

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις μίλησε για την σημασία του χρόνου και για να τεκμηριώσει την άποψη επιστράτευσε τον Γάλλο στρατάρχη ( και υπουργό Πολέμου)  Lyautey με δράση σε Ινδοκίνα, Μαδαγασκάρη, Μαρόκο κ.α. 

'' Το διακύβευμα, είπε, είναι υψηλό και δεν υπάρχει μαγική λύση η οποία θα διασφαλίζει την επιτυχία του νέου υποδείγματος εξουσίας. Οφείλουμε όμως στο λαό μας να αγωνιστούμε για το σκοπό αυτόν. Ακόμη κι αν χρόνος περνά γρήγορα. Για αυτό πρέπει να δράσουμε επειγόντως. Και τούτο μου φέρνει στο νου μια ιστορία σχετικά με τον μεγάλο Γάλλο στρατάρχη Λιοτέ, που κάποτε ζήτησε από τον κηπουρό του να φυτέψει ένα δένδρο. Ο κηπουρός αντέτεινε ότι το δέντρο θα είχε αργή ανάπτυξη και δεν θα έφθανε σε ωρίμανση προτού περάσει ένας αιώνας. Τότε ο Lyautey τού απάντησε: «Στην περίπτωση αυτή, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Φύτεψέ το σήμερα το απόγευμα»''.

Λέτε να κινδυνεύει σε έναν επόμενο ανασχηματισμό ο ...Ήσυχος; Ή ακόμα και ο ...Καμμένος;
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ