OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

«Η ΕΕ πρέπει να ετοιμάζεται για χτύπημα με βιολογικά-χημικά όπλα»! Έκθεση Ευρωπαϊκού Κοινοβούλίου

07/12/2015 - 19:19
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο μιας χημικής ή βιολογικής επίθεσης στο έδαφός τους από την Daesh , επίσης γνωστή ως τρομοκρατική οργάνωση, Ισλαμικό Κράτος , σύμφωνα με μια αναλυτική έκθεση που εκπονήθηκε για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο .

Η τρομοκρατική οργάνωση,  Daesh (επίσης γνωστή ως ISIL), «μπορεί να σχεδιάζει ι να χρησιμοποιήσει διεθνώς απαγορευμένα όπλα μαζικής καταστροφής σε μελλοντικές επιθέσεις», σύμφωνα με το έγγραφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συντάχθηκε ι από τον πολιτικό αναλυτή της Beatrix Immenkamp στον απόηχο των επιθέσεων του περασμένου μήνα στο Παρίσι.

Οι εξτρεμιστές έχουν προσλάβει μια στρατιά από επιστήμονες ,έχουν  ήδη λαθραία χημικά και βιολογικά όπλα  και η επίθεση θα μπορούσε να γίνει με  μια πυρηνική βόμβα, βιολογικά ή χημικά όπλα, προειδοποιεί η έκθεση.

Υπάρχουν 150 περιπτώσεις πυρηνικών ή ραδιολογικών διακίνησεων που έχουν αναφερθεί σε ετήσια βάση. Τέτοια υλικά  έχουν περάσει απαρατήρητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μηνιαίες εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών και της Ιντερπόλ δείχνουν πολυάριθμα παραδείγματα των προσπαθειών για την απόκτηση, τη λαθραία μεταφορά ή χρήση υλικών που έχουν σχέση με χημικά και βιολογικά όπλα.

Υπηρεσίες πληροφοριών έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι οι τρομοκράτες έχουν γνώσεις από ραδιολογία και πυρηνική φυσική.

«Η Daesh έχει προσλάβει και συνεχίζει να προσλαμβάνει εκατοντάδες ξένους μαχητές, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων με πτυχία στη φυσική, τη χημεία, και τους  υπολογιστές. Ειδικοί πιστεύουν ότι έχουν την ικανότητα να παράγουν θανατηφόρα όπλα από τις πρώτες ύλες», αναφέρεται στο έγγραφο.
Η έκθεση προειδοποιεί ότι υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος ότι οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν σαρίν, ρικίνη ή άνθρακα.
Από τις αρχές Οκτωβρίου 2015, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Άγκυρα, την χερσόνησο του Σινά, τη Βηρυτό, την Τύνιδα και το Παρίσι, για την οποία η Daesh έχει αναλάβει την ευθύνη, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 500 άτομα. Αμέσως μετά την πρόσφατη επίθεση στο Παρίσι, η τρομοκρατική ομάδα της Τζιχάντ απείλησε περαιτέρω επιθέσεις στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Η Daesh έχει ορκιστεί ότι στο μέλλον οι ενέργειές της  θα είναι πιο θανατηφόρες και ακόμη πιο συγκλονιστικές. Αυτό ώθησε τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι η ομάδα μπορεί να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει διεθνώς απαγορευμένα όπλα μαζικής καταστροφής σε μελλοντικές επιθέσεις.
Η Daesh θεωρείται μία από τις πιο σοβαρές απειλές για την παγκόσμια ασφάλεια. Μέσα σε τρία χρόνια, οι τρομοκράτες έχουν κατασχέσει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας. Έχουν επίσης προσπασει να εδραιώσουν την παρουσία τους στη Βόρεια Αφρική, ιδιαίτερα στη Λιβύη.

ΠΗΓΗ: sputniknews.com

Tags: ΕΕΕΥΡΩΠΗΟΠΛΑΧΗΜΙΚΑ

Related Posts

NATO - Ρουμανία
ΝΑΤΟ

Ρωσικό drone στη Ρουμανία: Τι προβλέπουν το άρθρο 4 και το άρθρο 5 του NATO – Σταδιακή αντίδραση από τη Συμμαχία

29/05/2026 - 20:12
Γερμανία και Ολλανδία θα συστήσουν κοινό στρατιωτικό επιτελείο στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ με επίκεντρο την περιοχή Εσθονίας-Λετονίας
ΝΑΤΟ

Γερμανία και Ολλανδία θα συστήσουν κοινό στρατιωτικό επιτελείο στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ με επίκεντρο την περιοχή Εσθονίας-Λετονίας

28/05/2026 - 15:40
ΝΑΤΟ - Τουρκία
ΝΑΤΟ

ΝΑΤΟ: Παρόντος του Ρούμπιο συνεδριάζουν οι ΥΠΕΞ εν μέσω σκληρών επικρίσεων από τον πρόεδρο Τραμπ

22/05/2026 - 11:07

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1973 η Χούντα καταργεί τη μοναρχία στην Ελλάδα

Ιράν: «Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ συνεχίζονται» – Τουλάχιστον ακόμη μία εβδομάδα θα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις

CNN: Το Ιράν άνοιξε ξανά τις περισσότερες εισόδους στις υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις του

ΔΟΑΕ για χτύπημα drone στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια: «Μην παίζετε με την φωτιά»

ΟΗΕ: Η Γαλλία ζητά επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάληψη του εμβληματικού φρουρίου Μποφόρ από το Ισραήλ

Επεισόδια στην Αλβανία, τραυματίστηκε ένας Έλληνας πολίτης – Αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών

Λίβανος: «Σημείο καμπής» η κατάληψη του Κάστρου Μποφόρ από τον ισραηλινό στρατό, λέει ο Νετανιάχου

Ρωσία: Ξανά στις φλόγες τα διυλιστήρια του Σαράτοφ μετά από επίθεση ουκρανικών drones [vids]

Top News

Αμαλία Κωστοπούλου: Νέες φωτογραφίες και βίντεο από τον ρομαντικό γάμο της στη Μεσσηνία

Σταύρος Φλώρος: Η πρώτη εικόνα έξω από το νοσοκομείο - «Η πραγματική δύναμη είναι να βρίσκεις τον τρόπο να σηκώνεσαι»

Ο Παναγιώτης Κουτσουμπής κρατώντας την κόρη του αγκαλιά - Φωτογραφία από το ταξίδι με την Κατερίνα Καινούργιου

Μαρία Ηλιάκη: Η κόρη της έγινε 5 ετών και το γιόρτασαν με ένα μεγάλο πάρτι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert