Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Η Ελλάδα άφησε τρομοκράτες να περάσουν στην Ευρώπη"! Γερμανική μπαρούφα

23.12.2015 | 09:31
Ακόμη ένα απαράδεκτο δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας κατά της Ελλάδας. Προέρχεται από την υποτίθεται σοβαρή Die Welt η οποία κατηγορεί την Ελλάδα που έκανε πράξη την απειλή (του Πάνου Καμμένου) και άφησε υπόπτους για τρομοκρατία, που φέρονται να ανήκουν στο περιβάλλον των δραστών του Παρισιού, να περάσουν στην Ευρώπη.

Ανόητοι δεν είναι ,γράφουν όμως συνειδητά ανοησίες και προφανώς όχι τυχαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας η οποία επικαλείται κύκλους από τις γερμανικές αρχές ασφαλείας, πρόκειται για τους δυο υπόπτους που συνελήφθησαν στις 10 Δεκεμβρίου σε προσφυγικό καταυλισμό στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Και οι οποίοι φέρονται να ανήκουν στο περιβάλλον των δραστών των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού.
Οι δυο ύποπτοι Γάλλοι πολίτες αλγερινής και πακιστανικής καταγωγής «έφτασαν στις 3 Οκτωβρίου στη Λέρο, με το ίδιο πλοιάριο που μετέφερε τουλάχιστον δυο από τους δράστες του Παρισιού. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές ασφαλείας, στο πλαίσιο της καταγραφής τους οι ελληνικές αρχές διαπίστωσαν ότι τα διαβατήρια που έφεραν πάνω τους είχαν καταχωρηθεί στο Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν ως κλεμμένα από το Ισλαμικό Κράτος. Εντούτοις, αντί να συλληφθούν οι ύποπτοι όπως προβλέπεται, οι ελληνικές αρχές φέρονται να τους έδωσαν διορία 30 ημερών για να εγκαταλείψουν τη χώρα».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «σε σχετική ερώτηση της Welt το ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν θέλησε να τοποθετηθεί στις κατηγορίες και παρέπεμψε στις έρευνες της γαλλικής εισαγγελίας».
Η Welt θυμίζει μάλιστα παλαιότερη δήλωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου ο οποίος είχε εμμέσως πλην σαφώς προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους πώς αν διαλύσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ελλάδα ενδέχεται να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ελέγξει τα σύνορά της και να κρατήσει έξω τους τζιχαντιστές που επιχειρούν να διεισδύσουν στην Ευρώπη.
Η εφημερίδα σχολιάζει ότι «η απειλή αυτή ακουγόταν σαν ένα κακόγουστο αστείο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Welt όμως η πρόκληση αυτή δεν φαίνεται να απέχει πολύ από την πραγματικότητα».
Πηγή: Deutsche Welle 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ