Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Αθλητικά

"Η Ελλάδα είναι εδώ" - Αλήθειες από έναν πρωταθλητή Ευρώπης

13.05.2013 | 08:47
Ο νεαρός σούπερ σταρ -πλέον- του Ολυμπιακού Κώστας Παπανικολάου, λίγο μετά από τον θρίαμβο της δεύτερης συνεχόμενης κατάκτησης της Ευρωλίγκας έκανε δηλώσεις που ήταν πέρα από την ανάλυση του ερυθρόλευκου θριάμβου: “Δείξαμε ότι η Ελλάδα είναι εδώ. Το δείξαμε σ΄ αυτούς που θέλουν να την “πατάνε” ότι είναι εδώ . Έστω μέσα από τον αθλητισμό δείξαμε ότι είναι ζωντανή” . Μεγάλη αλήθεια είπε ο “μικρός” .

Το είχαμε γράψει και στον περυσινό θρίαμβο του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη. Το ελληνικό μπάσκετ ίσως να πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για το πως πρέπει να λειτουργούμε ως χώρα. Γιατί αν το καλοσκεφτούμε το μόνο πράγμα που λειτουργεί δεκαετίες πλέον καλά έχοντας να παρσουσιάσει τεράστιες επιτυχίες είναι το μπάσκετ. Ακόμη και τώρα μέσα στην κρίση. Είναι ίσως ο μοναδικός τομέας στον οποίο παρά τα όποια προβλήματα και τις δυσκολίες η Ελλάδα δείχνει να “παράγει” “έργο” με τις πολλές και μεγάλες επιτυχίες των συλλόγων αλλά και της Εθνικής ομάδας. Ίσως επειδή η επίσημη Πολιτεία δεν πολυασχολείται μαζί του και αφήνει τους ανθρώπους του να δουλεύουν μόνοι τους ακόμη και τώρα μέσα στην κρίση η οποία φαίνεται ότι για το ελληνικό μπάσκετ δημιουργεί ευκαιρίες για τους Έλληνες.

Για πρώτη φορά η επιτυχία “χρεώνεται” σ΄ έναν νέο Έλληνα προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να εμπιστευόμαστε μόνο ξένους “μαέστρους” που υποτίθεται έπρεπε να οργανώσουν τους “απείθαρχους” Έλληνες. Επιτέλους αρχίζουμε ίσως και από ανάγκη να καταλαβαίνουμε ότι δεν χρειαζόμαστε κανέναν για να δουλέψουμε σωστά και να πετύχουμε . Αρκεί να είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί και αποφασισμένοι να δείξουμε σ΄ όλους ότι δεν είμαστε για να μας “πατάνε” .  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ