Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια από την Frontex για τους μετανάστες -677 σ΄ ένα 24ωρο!

17.04.2015 | 23:51
Ενίσχυση των μέσων - πλωτών και εναέριων- αλλά και χρήμα ζήτησε η  Ελλάδα από την ευρωπαϊκή υπηρεσία Συνόρων Frontex  , μια μέρα κατά την οποία το Λιμενικό ανακοίνωσε την σύλληψη άλλων 677 μεταναστών.

Το ελληνικό αίτημα - συνεχές ειναι η αλήθεια- διατυπώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θοδωρή Δρίτσα και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) αντιναυαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλου, σε συνάντηση που είχαν με αντιπροσωπεία της Frontex με επικεφαλής τον Εκτελεστικό Διευθυντή κ.Fabrice Leggeri , στο Υπουργείο Ναυτιλίας..

Στη συνάντηση - αν και εθιμοτυπικού χαρακτήρα- συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και κυρίως τα νησιά, από την αύξηση των προσφυγικών ροών, σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.
Τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης σε μέσα και πόρους, ώστε στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, η χώρα να μπορεί να ανταποκριθεί, τόσο στην επιτήρηση των συνόρων, όσο και στην τήρηση των εθνικών νόμων και Ευρωπαϊκών συνθηκών, που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ