Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η επικίνδυνη Πολωνία ανακοινώνει "ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων" στο έδαφός τηςi

19.04.2014 | 22:32
Οι αρχές αναμένεται να ανακοινώσουν την επόμενη εβδομάδα την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Πολωνία με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ, σε ένα πλαίσιο που χαρακτηρίζεται από τις εντάσεις στη γειτονική Ουκρανία, επιβεβαίωσε ένας Πολωνός υπουργός στην εφημερίδα Washington Post.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις στην αμερικανική εφημερίδα του υπουργού Άμυνας Τόμας Σιμόνιακ ο οποίος είχε συνάντηση την Πέμπτη με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσάκ Χέιγκελ, στρατιωτικοί υπεύθυνοι εργάζονται ήδη πάνω στις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου κατά το οποίο η Πολωνία θα διαδραματίσει ένα ηγετικό ρόλο «υπό την αιγίδα των ΗΠΑ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, Αμερικανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν στις χώρες της Βαλτικής για να ενισχύσουν την παρουσία του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Απαντώντας σε ερώτηση που του έθεσε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι υπογράμμισε ότι εξετάζεται μια συγκεκριμένη σειρά μέτρων «προκειμένου να ενισχυθεί η ετοιμότητα επί εδάφους, στον αέρα ή στην θάλασσα στην Ευρώπη». «Ορισμένα από τα αυτά τα μέτρα θα ληφθούν σε διμερές επίπεδο με τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Κάποια άλλα θα ληφθούν μέσω του ίδιου του Συμφώνου» προσέθεσε ο ίδιος.

«Μιλάμε επίσης για την παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στην Πολωνία» είχε ήδη δηλώσει ο Πολωνός υπουργός κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης τύπου με τον Τσακ Χέιγκελ, αποφεύγοντας ωστόσο να ζητήσει την εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων στο πολωνικό έδαφος, ένα αίτημα που έχει διατυπώσει η συντηρητική αντιπολίτευση της Πολωνίας.

«Θα μπορούσαν να υπάρξουν ευκαιρίες για να αναπτύξουμε δυνάμεις εκ περιτροπής, όμως καμια απόφαση δεν έχει ληφθεί και εμείς συνεχίζουμε τις συζητήσεις, όλοι όπως το ΝΑΤΟ» είχε απαντήσει ο Χέιγκελ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ