Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η φημολογία εκλογών "παγώνει" τα πάντα στην Εθνική Άμυνα!

30.09.2014 | 23:28
Άπαντες συζητούν για εκλογές,ας μην κρυβόμαστε. Στελέχη της κυβέρνησης έχουν αρχίσει και μιλούν ανοιχτά γι΄ αυτό το ενδεχόμενο στα τηλεοπτικά παράθυρα με την αντιπολίτευση να εμφανίζεται βέβαιη για γρήγορη προσφυγή στις κάλπες. Τα προεκλογικά σενάρια σε συνδυασμό με την αποχώρηση Αβραμόπουλου και την αναζήτηση νέου ΥΕΘΑ -δύσκολη η επιλογή όπως θα διαβάσετε σ΄ άλλο ρεπορτάζ του Onalert- “παγώνει” τα πάντα και στον χώρο της Εθνικής Άμυνας εκτός ίσως από την υπόθεση της επιστροφής κάποιων ελάχιστων χρημάτων στους μισθούς των στρατιωτικών.

Ας αρχίσουμε απ΄αυτό. Η κυβέρνηση “τρέχει” να προλάβει την μισθοδοσία του Νοεμβρίου. Στόχος να “ενσωματώσει” ένα ποσό που θα κυμαίνεται από 30 ως 50% του ποσού που κανονικά θα έπρεπε να πάρουν πίσω οι στρατιωτικοί με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ελπίζει η κυβέρνηση ότι “κάτι θα κερδίσει” από τον χώρο των στρατιωτικών μ΄ αυτή την μεσοβέζικη λύση . Την οποία οι στρατιωτικοί είναι έτοιμοι να την “καταρρίψουν” δικαστικά με αγωγές.

Ότι άλλο αφορά στην Εθνική Άμυνα φαίνεται ότι μπαίνει και πάλι στην “κατάψυξη”! Ο Αβραμόπουλος πέρασε πρόσφατα από την Βουλή 42 προγράμματα που είχαν να κάνουν στο σύνολό τους με τεχνική υποστηρίξη ,προμήθεια ανταλλακτικών και αναβάθμιση οπλικών συστημάτων.

Όπως όλα δείχνουν στην … Βουλή θα μείνουνε! Κάποια απ΄ αυτά χαρακτηρίζονται από τα Γενικά Επιτελεία “ζωτικής σημασίας”. Αυτό δεν φαίνεται να συγκινεί απολύτως κανέναν στην κυβέρνηση. Η βασική αγωνία έχει να κάνει με τις εκλογές και την ανάκαμψη της κυβέρνησης η οποία έχει υποστεί ανυπολόγιστη φθορά από τα μέτρα που έχει πάρει,με τελευταίο τον ΕΝΦΙΑ.

Ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο δεν είναι πλέον μυστικό κι ας παριστάνουμε όλοι ότι δεν το ξέρουμε!

Πρότασή μας λοιπόν μήπως και κατανοήσουν την σοβαρότητα της κατάστασης αυτοί που πρέπει ; Να ζητήσουν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά από την παρακολούθηση της τελικής φάσης της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ να τους αναφέρουν ποια ήταν τα προβλήματα που υπήρξαν κατά την διάρκεια της άσκησης  που βρίσκεται σε εξέλιξη . Ίσως ,λέμε ίσως να προβληματιστούν.

Διαβάστε ακόμη:


"Ιδού τα προνόμια των στρατιωτικων κύριε Μητσοτάκη" - Ένας Ναύαρχος "καθοδηγεί" τον υπουργό


"Τους στρατιωτικούς τους χρειαζόμαστε"! Ένας αριστερός που έγραψε για τον Άρη λέει αληθειες



"Κοιμήσου Αθήνα η Θράκη χάνεται"! Διαβάστε την ομιλία του υιού Σαδίκ στην Κομοτηνή


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ