Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η "Φωνή της Τουρκίας" σε 37 γλώσσες

19.04.2014 | 00:02
Σε 37 ανέρχονται πλέον οι ξένες γλώσσες στις οποίες μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο η ''Φωνή της Τουρκίας''.Το τελευταίο βήμα έγινε τώρα με τον τουρκικό δημόσιο φορέα Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, TRT, να προσθέτει  διαδικτυακές και ραδιοφωνικές μεταδόσεις και στις γλώσσες Χάουσα και Σουαχίλι που μιλιούνται ευρέως στην Αφρική από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.
Η επιλογή αυτή όπως υποστηρίζεται από την τουρκική πλευρά υπακούει στην πρόσφατη απόφαση για ενίσχυση των σχέσεων της Τουρκίας με  αφρικανικές χώρες- κίνηση που επιδιώκει να σηματοδοτήσει και με τον περίπλου της Αφρικής από ομάδα πολεμικών πλοίων που ήδη ξεκίνησε από τα Δαρδανέλια.
Ο Γενικός Διευθυντής της TRT, κ.İbrahim Şahin αναφέρθηκε στην έναρξη των μεταδόσεων στις δύο γλώσσες αυτές:
«Τα τηλεοπτικά κανάλια της TRT έχουν φτάσει στα 14. Έχουμε επίσης 18 ραδιοφωνικούς σταθμούς. Πραγματοποιούνται διαδικτυακές και ραδιοφωνικές μεταδόσεις στις 37 γλώσσες προς όλο τον κόσμο. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες άρχισαν οι μεταδόσεις και με δύο νέες γλώσσες. Μια από αυτές είναι η γλώσσα Χάουσα, μπορείτε να ακούσετε τη γλώσσα αυτή και για πρώτη φορά. Η άλλη είναι τα Σουαχίλι που μιλιούνται ευρέως στην Αφρική ». 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ